‘Verandering en risico’s’: Irene Geeve-Pezier over haar reis naar het beste

16 augustus 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dit voorjaar sloot Irene Geeve-Pezier zich aan bij ACE Management Consulting. Bij de Amsterdamse specialist in financiële wet- en regelgeving richt de doorgewinterde consultant en manager zich onder meer op het snijvlak van duurzaamheid en risicomanagement. We vroegen Geeve-Pezier naar haar keuze voor ACE en hoe ze organisaties helpt bij het realiseren van hun duurzame ambities.

“Veranderen en risico’s nemen”, dat is waar het leven volgens Irene Geeve-Pezier om draait: “Je moet nooit bang zijn om het goede op te geven om te beginnen aan je reis naar het beste.”

Haar eigen reis bracht Geeve-Pezier langs verschillende gerenommeerde bedrijven, waaronder EY, Deloitte en ING. En ook inhoudelijk lopen de thema’s verandering en risico als een rode draad door haar carrière: al meer dan twee decennia richt ze zich op verandering, risicomanagement en strategie.

‘Verandering en risico’s’: Irene Geeve-Pezier over haar reis naar het beste

Misschien wel de belangrijkste verandering binnen het risicomanagement-vakgebied zelf is de opkomst van duurzaamheid. Waar het thema voorheen vaak een ondergeschoven kindje was, hangt het nu samen met veel van de belangrijkste bedrijfsrisico’s – van de talloze risico’s die voortkomen uit de opwarming van de aarde tot het niet voldoen aan de vele nieuwe duurzaamheidsregels.

In haar laatste rol bij ING richtte Geeve-Pezier zich op risicomanagement. Ook deed ze een short term assignment binnen sustainable finance. “Ik heb veel tijd geïnvesteerd om kennis en ervaring op te doen op het gebied van risk management, sustainability en sustainable finance binnen de financiële dienstverlening”, blikt ze terug.

“Door veranderende regelgeving gaat de ontwikkeling op het gebied van sustainability heel snel. Ik wilde graag beter begrijpen hoe de regelgeving in elkaar zit en hoe je door bepaalde financiering en investeringen kapitaalstromen kan sturen naar een duurzame toekomst.”

Strategisch perspectief op risico’s en duurzaamheid

Na ruim vierenhalf jaar nam Geeve-Pezier dit voorjaar afscheid van ING om haar reis naar het beste voort te zetten bij ACE Management Consulting. In haar nieuwe rol als director komen verandering, risico, strategie en duurzaamheid allemaal samen.

“Ik geniet ervan om een strategisch perspectief te geven op risico’s en duurzaamheid”, vertelt Geeve-Pezier. “Zo draag ik bij aan het ontwerpen van kwalitatief hoogwaardige én impactvolle veranderingsoplossingen.”

“De afwisseling en uitdaging, gekoppeld met business development, trekt mij aan in advisering.”

Deze oplossingen – die zowel kunnen voortkomen uit de risico- als de duurzaamheidsstrategie van financiële instellingen – bereikt ze het liefst door samen te werken in diverse en multidisciplinaire teams, zo geeft ze aan. “Gedreven door positieve resultaten, het helpen van anderen en voortdurend verbreden van de eigen expertise.”

Naast het adviseren over duurzaamheid en meedenken over duurzaamheidsstrategieën richt Geeve-Pezier zich ook onder meer op het implementeren van ESG-risicomanagement en het identificeren van duurzame investeringsmogelijkheden. En ook ACE zelf helpt ze verder. “Ik ben intern betrokken bij het definiëren van de social enterprise-strategie en de uitvoering daarvan.”

Geen dag is hetzelfde

Met haar komst naar ACE keert Geeve-Pezier ook terug naar de advieswereld – een branche die haar nauw aan het hart ligt. “Het adviesvak is enorm veelzijdig en geen dag is hetzelfde”, geeft ze aan. “De ene dag geef je advies aan een klant, de volgende dag werk je aan een intern onderzoek en de dag erna doe je een pitch voor een nieuwe opdracht.”

“Daarbij word je als consultant meestal gevraagd voor de complexere trajecten die je vaak samen met een team tot een goed einde mag brengen. Juist de afwisseling en uitdaging, gekoppeld met business development, trekt mij aan in advisering.”

Na voor twee van de Big Four te hebben gewerkt, koos ze dit keer bewust voor het veel kleinere ACE. “Een boutique biedt vaak wat meer vrijheid in termen van werken met verschillende klanten, projecten en expertisegebieden en de mogelijkheid om te werken aan interne projecten die bijdragen aan de fundamenten van het adviesbureau. Vaak draag je meer dan één hoed en kun je je expertisegebied breed inzetten.”

Dat doet ze inmiddels alweer een half jaar met veel plezier bij ACE. “Het is een enorm inspirerende omgeving waarin ik met slimme en gedreven collega’s kan werken aan duurzame verandering voor mooie opdrachtgevers. Kortom: een prachtige plek voor het volgende hoofdstuk in mijn reis.”