De start van Remko Bies en Carla van Wees bij Bureau Tromp

07 augustus 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds respectievelijk februari en april werken Remko Bies en Carla van Wees bij Bureau Tromp als Lean consultant. Daarnaast geven ze Lean- en Six Sigma-trainingen aan allerlei soorten bedrijven. We stelden het ervaren tweetal drie vragen over hun ervaringen in de eerste maanden.

Voor Remko Bies voelde de overstap naar Bureau Tromp heel vertrouwd. “Ik ben in februari begonnen als consultant en trainer na een periode als zelfstandig ondernemer. Uit deze periode kende ik Bureau Tromp al. Wat begon met een gesprek over de planning en inzet voor het komende kwartaal eindigde met de conclusie dat ik net zo goed in dienst kon komen.”

Ook Carla van Wees maakte de switch naar een vast dienstverband na jaren als zzp’er te hebben gewerkt. “Ik wilde graag weer samenwerken met collega’s en bij Bureau Tromp heb ik de ideale combinatie gevonden: werken aan mijn passie, in teams én met klanten.”

De start van Remko Bies en Carla van Wees bij Bureau Tromp

Om te beginnen, welke ervaring nam je mee naar Bureau Tromp?

Carla: “Ik gaf voornamelijk trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, zowel individueel als aan teams. Het bracht me op veel verschillende plekken: van de organisatie achter het concertgebouworkest tot een ggz-instelling. Ik vond het leuk en dankbaar werk, omdat je mensen echt helpt met het hanteerbaar krijgen van hun werkdruk.”

“Wanneer medewerkers individueel hun zaken op orde hebben, lopen ze er tegenaan dat processen in hun bedrijf niet op orde zijn en zo kwam ik bij Lean Six Sigma terecht. Ik heb de Black Belt gedaan en ben lean-consultancy erbij gaan doen. Wat ik interessant vind is waar lean voor wordt ingezet: duurzaamheidsinitiatieven en het verbeteren van arbeidsomstandigheden en dienstverlening.”

“Net als ik in mijn tijd als zzp’er, bedient Bureau Tromp een heel divers klantenbestand en dat vind ik enorm leuk. Ik heb relatief veel in de zorg gedaan, maar heb gemerkt dat ik ook met veel plezier een training geef aan productiemedewerkers van een technisch bedrijf. Branches kunnen heel verschillend zijn, maar waar mensen tegenaan lopen is vaak erg vergelijkbaar.”

Remko: “Ik nam heel veel lean verbetertrajecten-ervaring mee. Maar niet alleen lean. Van oudsher heb ik een human resource-achtergrond waarin ik alle rollen wel vervuld heb – van administrative expert tot employee champion en van change agent tot strategic partner. Maar ook de agile-wereld is mij niet onbekend.”

“Het zijn allemaal heel verschillende mensen die elkaar mooi aanvullen.”

“Ook heb ik altijd een voorliefde gehad voor verandermanagement. Ik ben gefascineerd door wat organisaties en mensen drijft in verandering. Binnen de lean-filosofie komen deze elementen mooi samen. En ik kan ze kwijt binnen de trainingen, coaching en opdrachten die we uitvoeren. Ook het idee van blije klanten en slimmer werker zoals we dat binnen Bureau Tromp hanteren sluit daar naadloos op aan.”

Wat is je het meest opgevallen aan Bureau Tromp in de afgelopen maanden?

Carla: “De fijne werksfeer. Af en toe een grapje via Whatsapp, maar vooral collega’s die altijd bereidwillig zijn te helpen en je wegwijs te maken. Het zijn allemaal heel verschillende mensen die elkaar mooi aanvullen. Wat ik ook belangrijk vind is dat er ruimte is om nieuwe dingen te leren en dat er voldoende leuke activiteiten georganiseerd worden om de onderlinge band te verstevigen.”

Remko: “De ambitie om er een succes van te maken. Bureau Tromp is van oorsprong met name een lean-trainingsbureau, maar is nu volop bezig om naast lean-trainingen ook op lean-verbetertrajecten en op andere typen verbeteringen in te zetten. Of het nu gaat over capaciteitsvraagstukken, of besturingsvraagstukken: ook hier hebben we een antwoord en oplossing voor. Een bredere blik dan alleen lean.”

“Daarnaast is er de mogelijkheid om te switchen tussen training, consultancy en coaching – ook dat was een van de redenen voor mijn overstap.”

“Het geeft veel energie om met elkaar ons eigen motto toe te passen: slimmer werken.”

“Het is mooi om te zien met hoeveel drive en enthousiasme het team de dienstverlening oppakt. Die slagkracht en korte lijnen vind ik wel kenmerkend voor Bureau Tromp en spraken mij erg aan. Door de korte lijnen is het fijn om daaraan bij te dragen.”

“De aanpak is heel pragmatisch. Maandelijks hebben we BT-dagen. Tijdens deze dagen werken we niet vóór de organisatie maar áán de organisatie. Dat geeft veel energie, om met elkaar ons eigen motto toe te passen: slimmer werken. En door de verschillende achtergronden en ervaringen van mijn collega’s levert dit mooie inzichten op.”

Lees verder: 12,5 jaar Bureau Tromp: ‘Slimmer werken, daar helpen wij organisaties bij’.

Tot slot, hoe ben je ontvangen binnen Bureau Tromp?

Carla: “Ik voelde me heel welkom. Ik viel met mijn neus in de boter in de eerste week met een ‘Work hard-play hard’-dag, waarbij we een leuke workshop kregen en een gezellige activiteit waardoor ik meteen alle collega’s leerde kennen.”

Remko: “Het voelde als met open armen. Het scheelde ook dat ik al de nodige collega’s kende natuurlijk. Het mooie vind ik wel de open- en eerlijkheid. Tijdens het ‘verkooppraatje’ kwam een aantal zaken of beloftes op tafel en ik kan niet anders zeggen dan dat deze allemaal in mijn eerste jaar al zijn ingelost.”

“Een nieuwe eigen locatie – sinds 1 augustus is deze er. Ook de nieuwe collega’s – waarmee meer rust in de agenda komt – zijn er nu. Net als ruimte voor verdere ontwikkeling, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk.”

“We hebben al meerdere verbeterslagen kunnen doorvoeren op onze trainingen en eigen processen en ook de ontwikkelingen in onze consultancytak gaan voorspoedig. Dat is voor mij altijd een goede graadmeter: in welke mate ben je in staat om zelf de lessen toe te passen die je bij anderen verkondigt?”