Kearney koopt industrieel design-firma TEAMS

20 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal consultancykantoor Kearney heeft TEAMS overgenomen, een industrieel design-firma met wereldwijd vier kantoren.

Het in 1956 opgerichte TEAMS helpt bedrijven bij het ontwerpen van nieuwe industriële producten. De concepten van de ontwerpers en ingenieurs van het bureau zijn te vinden in producten van bekende merken als Bosch, Dräger, Kärcher, Siemens en talloze andere bedrijven. Met al zijn producten won de Duitse firma meer dan duizend ontwerpprijzen, zowel in eigen land als internationaal.

Kearney breidt via de overname van TEAMS zijn traditionele strategische en organisatie-expertise op het gebied van product excellence uit met de ontwerp- en ingenieurscapaciteiten van het designbedrijf.

Kearney koopt industriële designfirma TEAMS

Als onderdeel van de overeenkomst zal TEAMS zelfstandig blijven opereren (wel wordt de tagline ‘a Kearney company’ toegevoegd). Het team van 120 medewerkers verdeeld over vier ontwerpstudio’s (Chicago, Hamburg, Shanghai en Stuttgart) zal deel gaan uitmaken van Kearneys Product Excellence and Renewal Lab, de tak die bedrijven adviseert over productstrategie.

“We zijn zeer verheugd om TEAMS te verwelkomen in de Kearney-familie”, laat Bharat Kapoor weten, partner bij Kearney en wereldwijd verantwoordelijk voor het Product Excellence and Renewal Lab.

“Wat zij doen is een geweldige aanvulling op onze focus om bedrijven te helpen producten opnieuw uit te vinden, om zo te voldoen aan de almaar veranderende klantverwachtingen of om interne doelen te realiseren, zoals meer winstgevendheid en duurzaamheid.”

De overname van TEAMS betekent Kearneys eerste deal van dit jaar. Het met zijn hoofdkwartier in Chicago gevestigde advieskantoor sloot in de afgelopen twaalf jaar inclusief TEAMS vijf transacties. Eerdere overnames waren Optano (2022), Prokura (2021), Cervello (2019) en Quintel in Nederland (2011).

De aansluiting bij het wereldwijde advieskantoor zal TEAMS in staat stellen om aan impactvolle projecten te werken en zijn footprint verder uit te breiden. “We vinden het geweldig om te mogen werken aan de creatieve aspecten van industrieel ontwerp en kijken ernaar uit om dat te blijven doen voor onze trouwe klanten”, zegt managing partner Klaus Baumgartner.

“Tegelijkertijd brengt Kearney een geheel ander soort expertise in, op het gebied van productverbetering en vernieuwing. In gezamenlijke projecten hebben we al gezien hoe waardevol onze gezamenlijke expertise is voor onze klanten”, voegt hij toe.

Wereldwijd telt Kearney meer dan 55 kantoren in 40 landen. Het bijna 100 jaar oude kantoor ging eerder door het leven als A.T. Kearney.