Kearney koopt supply chain- en logistieke techfirma Optano

11 november 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancykantoor Kearney heeft Optano overgenomen, een Duits softwarebedrijf dat opdrachtgevers helpt met het oplossen van complexe supply chain puzzles.

De twee bedrijven werken al langer samen, ongeveer vier jaar. Tijdens de coronacrisis werd de samenwerking geïntensiveerd, als gevolg van de toenemende vraag naar supply chain-redesign- en optimalisatiedienstverlening.

“We hebben succesvol samengewerkt aan 30 klantprojecten”, vertelt Marc Lakner, global co-lead van Kearneys Operations & Performance-praktijk. “Onze klanten zijn erg onder de indruk van de gezamenlijke waarde die we hen hebben geleverd, dus een nauwere integratie was de volgende logische stap."

Kearney koopt supply chain & logistieke techfirma Optano

Optano werd opgericht in 2009. Met zijn artificial intelligence-gedreven software helpt het bedrijf klanten met het optimaliseren van hun supply chain-processen, van de productie en planning tot netwerkoptimalisatie en transport. Optano’s oplossingen worden gebruikt door klanten binnen onder meer de sectoren industrie, automotive, consumentengoederen en natuurlijke hulpbronnen.

“Wij zijn gespecialiseerd in het kraken van complexe supply chain-vraagstukken van bedrijven”, leggen Optano-managing directors Ingmar Steinzen en Jens Peter Kempkes uit.

Voor Kearney betekent de toevoeging van het 25-koppige Duitse bedrijf een versterking van zijn supply chain- en operations-praktijk. “Het stelt ons in staat nog meer te doen om onze klanten te helpen hun supply chains te optimaliseren ter ondersteuning van hun doelstellingen op het gebied van groei, kosten, veerkracht en duurzaamheid”, laat Suketu Gandhi weten, een leider binnen het Amerikaanse advieskantoor.

De overname volgt ongeveer een jaar nadat Kearney het Scandinavische inkoopadviesbureau Prokura overnam. Kearney kiest over het algemeen zelden voor anorganische groei – Optano vormt pas de vierde overnamedeal van het bureau in de afgelopen twaalf jaar. Eerder werden Cervello in de Verenigde Staten (2019) en Quintel in Nederland (2011) gekocht.