Colliers benoemt Harold Coenders tot Chief Strategy Officer

29 juni 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vastgoedadviseur Colliers heeft bedrijfsveteraan Harold Coenders benoemd tot zijn nieuwe Chief Strategy Officer.

Met de benoeming van Harold Coenders kiest Colliers iemand uit de eigen gelederen voor de leidende rol van strateeg. De 52-jarige Coenders werkt al achttien jaar voor Colliers en is al geruime tijd partner bij het bedrijf.

Coenders brengt meer dan 25 jaar ervaring in huisvesting, werkomgeving en facility management mee naar zijn nieuwe rol. Alvorens hij zich aansloot bij Colliers bracht hij onder andere meer dan zeven jaar door bij een klein consultancykantoor gericht op de vastgoedsector.

Colliers benoemt Harold Coenderstot chief strategy officer

Het Amerikaanse Colliers is een beursgenoteerd bedrijf met meer dan 18.000 medewerkers in ruim 60 landen. In Nederland zijn er bij Colliers circa 380 medewerkers werkzaam, actief vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

Coenders is in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de strategische koers van de Nederlandse firma. Ook krijgt hij een belangrijke rol in het vormgeven van de toekomstscenario’s waar Colliers rekening mee houdt in zijn businessplanning en dienstverlening. Denk aan de opmars van hybride werken, oftewel nieuwe verbindingen tussen wonen en werken, werken en hotels, en hotels en co-working.

Ook valt te denken aan duurzaamheid, een thema dat veel impact heeft op de strategische agenda van alle klanten van Colliers, van vastgoedbeheerders en -investeerders tot facilitaire aanbieders. De vergroening van de gebouwde omgeving vraagt om een gezamenlijke aanpak en gemeenschappelijke doelen van de eigenaar, huurder en gebruiker.

“Wij zijn ontzettend trots dat Harold is benoemd als Chief Strategy Officer”, zegt Dirk Bakker, de Chief Executive Officer van Colliers. “Harold past precies in de dynamische verandering die Colliers heeft ingezet met een moderne, datagedreven visie op de toekomst van het vastgoed. Met zijn gave om te verbinden en kijk op de sector is hij van enorme waarde voor onze opdrachtgevers.”