Drie professionals over hun keuze voor zorgadviesbureau D&A

30 juni 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

D&A heeft drie nieuwe senior consultants verwelkomd binnen het team: Rob van Brummelen, Leonie Woudstra en Angélique Ludwig vertellen over hun keuze voor het zorgadviesbureau en hun werkzaamheden.

Rob van Brummelen sloot zich afgelopen maand aan bij D&A en nam daarbij ruim 20 jaar aan ervaring mee als programma-, informatie- en IT-manager bij zorgorganisaties.

Hij studeerde verpleegkunde, gezondheidswetenschappen en information management. Dankzij zijn achtergrond en jarenlange ervaring weet hij goed wat er speelt in de sector.

Drie professionals over hun keuze voor zorgadviesbureau D&A

Leonie Woudstra bekleedde na het voltooien van haar MEAO-opleiding diverse functies en besloot zich vanaf haar 31e richten op het projectmanagementvakgebied. Ze behaalde diverse certificeringen en ging als projectmanager bij Eneco aan de slag. Na zes jaar maakte ze de overstap naar de zorgsector. Ze begon als projectleider bij STAR diagnostisch centrum en zou zich later aansluiten bij het Amphia Ziekenhuis.

In die periode ontdekte Leonie haar interesse in informatiemanagement en ging ze aan de slag als informatieadviseur bij het Maasstad ziekenhuis. Inmiddels is ook Leonie enthousiast begonnen aan een nieuw avontuur bij D&A, waar ze is aangesteld als Senior Consultant.

Angélique Ludwig heeft in de afgelopen circa negen jaar verschillende functies bekleed binnen een RSO (Regionale Samenwerkingsorganisatie). Aan het begin van haar loopbaan was ze als projectcoördinator betrokken bij de uitrol van het Landelijk Schakelpunt. In een latere rol was ze als klinisch informaticus betrokken bij de ontwikkeling van een regionale architectuur.

“Zodra ik de drempel overstapte, voelde ik me onmiddellijk op mijn gemak, alsof ik thuiskwam.”

Met haar achtergrond in veranderkunde rondde Angélique in 2015 de post-masteropleiding tot klinisch informaticus af. Sindsdien heeft ze haar werkzaamheden uitgevoerd op het snijvlak van zorgprocessen, bedrijfsvoering en IT. Nu zet ze haar expertise met veel plezier in als Senior Consultant bij D&A.

Waarom D&A?

Het ervaren drietal stipt verschillende redenen aan waarom ze hun carrière bij D&A hebben voortgezet. Rob deed dat bijvoorbeeld “omdat we bij D&A dingen voor elkaar krijgen en met elkaar doen, omdat iedereen passie voor de zorg heeft”, zo geeft hij aan. “Binnen D&A is veel kennis, daar ben ik trots op en ik graag aan bijdragen!”

Voor Leonie biedt de stap naar de consultancy de mogelijkheid om veel te leren en zich verder te ontwikkelen binnen de verschillende opdrachten waaraan ze bij het bureau gaat werken.

Ze geeft nog een reden: “In de gesprekken merkte ik dat mijn persoonlijkheid – ik ben zelf best no-nonsense en direct – en hoe ik mijn werk doe helemaal past bij D&A. Pragmatisch en met de juiste kennis ‘de dingen doen’. Daarom voelde D&A als een goede match. Daarnaast merkte ik dat D&A veel energie stopt in het creëren van het D&A-team. Het is fijn om bij de opdrachten die je doet een ‘thuisbasis’ te hebben waar je op terug kan vallen.”

Ook voor Angélique was deze thuisbasis doorslaggevend. Ze prijst dan ook de prettige cultuur binnen D&A: “Het was uiteindelijk de sfeer die het verschil maakte. Zodra ik de drempel overstapte, voelde ik me onmiddellijk op mijn gemak, alsof ik thuiskwam.”

Welkom bij D&A

Met veel plezier kijkt ze terug op haar onboarding bij het zorgadviesbureau. ”Vanaf het eerste moment voelde ik me zeer welkom door alle mensen bij D&A. Ondanks mijn enthousiasme om aan de slag te gaan, kreeg ik de gelegenheid om de organisatie grondig te leren kennen.”

“In de gesprekken merkte ik dat mijn persoonlijkheid en hoe ik mijn werk doe helemaal past bij D&A.” 

Die prettige start ervoer ook Leonie. “Al tijdens mijn laatste periode bij Maasstad voelde ik me welkom bij D&A. Het ondertekenen van het contract op vrijdag bij D&A (dat is ook de kantoordag) was een klein feestje. Ik kon toen ook de heerlijke vrijdaglunch meemaken. Er was in die periode ook geregeld contact en ik werd ook alvast uitgenodigd voor teamuitje. Dat gaf een warm welkom-gevoel.”

“Ook ik werd warm ontvangen door collega’s en wegwijs gemaakt binnen D&A”, voegt Rob toe. “Mooi om de dynamiek en energie te voelen tijdens een D&A-vrijdag op kantoor. En mooi om te ervaren hoe we kennis uitwisselen, van elkaar leren en elkaar op weg helpen.”

Zijn start liep dan ook gesmeerd. “Op mijn eerste werkdag zat ik al met een collega bij een klant, op vrijdag was ik op kantoor en kon ik gelijk kennismaken met mijn collega’s. Ik kon gelijk van start met mijn eerste opdracht!”

Mogelijkheden verkennen

Voor zijn eerste opdracht voert Rob een IT-audit uit bij een laboratorium. “Een erg leuke opdracht die ik samen met mijn collega’s uitvoer aan de hand van de risicokaart van D&A. Ik ga me verder bezighouden met informatiemanagement, digitalisering en allerlei projecten.”

“Bij D&A krijgen we samen dingen voor elkaar, omdat iedereen passie voor de zorg heeft.”

Leonie kijkt ernaar uit te ervaren hoe het is ergens nieuw binnen te komen en snel impact te maken. “Inmiddels ben ik gestart bij mijn eerste opdracht voor een ziekenhuis. Ik ga ze helpen bij het optimaliseren en digitaliseren van het pre-operatieve screening proces.”

Daarnaast liggen nog een paar andere opdrachten in het verschiet voor Leonie. “Hopelijk staan die op het punt om snel bevestigd te worden, zodat mijn uren goed gevuld zijn.”

Angélique zal zich de komende tijd vooral bewegen op het snijvlak van gegevensuitwisseling. “Ik heb jarenlang ervaring opgedaan met betrekking tot gegevensuitwisseling tussen verschillende zorgorganisaties, maar telkens wanneer het interessant begon te worden, kwam er een einde aan mijn werkzaamheden.”

In haar nieuwe rol kan ze precies datgene (blijven) doen waar haar passie ligt. “Mijn focus ligt nog steeds op gegevensuitwisseling en ik ben direct begonnen met het verkennen van mogelijkheden binnen de acute zorg”, besluit de senior consultant.