Conclusion geeft statushouders garantie op baan na afstuderen

28 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Statushouders die binnenkort afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam hoeven zich geen zorgen te maken of ze straks wel de bak komen. Bij Conclusion ligt er met 100% zekerheid een baan voor ze klaar.

De bijzondere baanzekerheidsconstructie maakt deel uit van een nieuw programma dat Conclusion samen met de Hogeschool van Amsterdam heeft gelanceerd.

World cITizens @ Work heeft als doel statushouders om te scholen tot IT-professionals met een gegarandeerde baan bij de zakelijke dienstverlener. Het UAF, een stichting die de belangen behartigt van gevluchte studenten en professionals, is partner van het nieuwe programma.

Conclusion geeft statushouders garantie op baan na afstuderen

“Met dit initiatief willen we niet alleen statushouders duurzame werkgelegenheid bieden, maar ook het tekort aan IT-professionals aanpakken”, stelt Pim van Asch, Sustainability Manager bij Conclusion. Het programma, dat een jaar duurt, richt zich op taalontwikkeling en IT-vaardigheden om integratie en inzetbaarheid te bevorderen.

Het traject begint met een op maat gemaakt taalprogramma aan de HvA om het Nederlandse taalniveau van de deelnemers te verbeteren. Vervolgens worden de statushouders intensief getraind in IT-vaardigheden via het Make IT Work-programma. Tijdens het traject krijgen de kandidaten ondersteuning van het UAF en worden ze gekoppeld aan een buddy op de werkvloer voor een soepele overgang.

Marike van der Tol, Business Developer bij het UAF, benadrukt de waarde van goede begeleiding: “Ik ben ervan overtuigd dat een goede voorbereiding en de juiste begeleiding dé weg is om statushouders aan een duurzame toekomst te helpen. De manier waarop Conclusion in deze groep investeert, onderstreept dat zij dit erkennen en laat zien dat ze zich inzetten om statushouders echt in hun kracht te zetten.”

“Met dit initiatief kunnen we statushouders de kans bieden om hun talent in te zetten en dit duurzaam te ontplooien op de werkvloer”, voegt Jopie Nooren toe, voorzitter van het College van Bestuur van de HvA. “Het is daarom een voorbeeld van hoe we als kennisinstelling kunnen bijdragen aan diversiteit, digitalisering en duurzaamheid.”