Berenschot voegt RPA-software van Yarado toe aan zorgdiensten

13 juni 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Berenschot heeft de RPA-software van Yarado toegevoegd aan zijn dienstverlening binnen de zorgsector. Met behulp van slimme softwarerobots gaat Berenschot opdrachtgevers in de zorg helpen met het automatiseren en  optimaliseren van repetitieve taken. Hierdoor kan het zorgpersoneel zich nog beter richten op wat echt belangrijk is: patiëntenzorg.

Robotic Process Automation (RPA) draait in feite om computer gecodeerde software die de bediening van IT-systemen en applicaties van mensen kan overnemen. Dit betekent dat repetitieve, menselijke taken softwarematig worden nagebootst, wat uiteindelijk leidt tot efficiëntere en effectievere processen, lagere kosten en een betere dienstverlening.

Een ander belangrijk voordeel van RPA is dat het het werk van mensen leuker kan maken. Medewerkers kunnen zich namelijk richten op meer waardetoevoegende taken, zoals het verbeteren van de dienstverlening, het optimaliseren van klantprocessen of andere voor de eindklant waardevolle aspecten.

Berenschot voegt RPA-software van Yarado toe aan zorgdienstenIn de zorgsector is dat niet anders, want vooral daar kan RPA een aanzienlijke verbetering opleveren in het werkplezier en de werkfocus van zorgprofessionals. In een tijd waarin zorgprofessionals te maken hebben met toenemende regeldruk en administratieve taken, en waarin er de komende jaren een enorme behoefte is aan meer handen aan het bed, kan RPA uitkomst bieden.

Berenschot erkent het enorme potentieel van RPA in de zorg. Sinds kort zet het Utrechtse organisatieadviesbureau een nieuw RPA-platform (een ‘digitale zorg-assistent’) in bij zijn opdrachtgevers in de zorgsector. Het platform, dat is ontwikkeld door automatiseringstechnologie-leverancier Yarado, helpt bij het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen in de zorgsector, met als doel de druk op zorgverleners te verlichten.

Meer efficiëntie, hogere kwaliteit van zorg

“De samenwerking met Berenschot stelt ons in staat om de impact van automatisering in de zorg te vergroten en zo de medewerkerstevredenheid en kwaliteit van zorg te verhogen”, legt Jop de Bakker, CEO van Yarado, uit: “We geloven dat deze zorg-assistent een essentiële rol gaat spelen in het verbeteren van de efficiëntie en daarmee de kwaliteit van de zorg.”

“Door gebruik te maken van de uitgebreide kennis en ervaring van Berenschot in het zorgdomein, kan deze technologie nog effectiever worden ingezet, met name op administratieve taken”, aldus Yarado. De innovatieve softwarerobot van de automatiseerder ondersteunt bij administratieve taken in zowel het primaire zorgproces als de bedrijfsvoering, zoals planning, dataregistratie, zorgadministratie en declaraties.

Marvin Hanekamp, Managing director van Business & Data Solutions bij Berenschot, over het belang van de samenwerking: “Met de introductie van deze digitale zorg-assistent kunnen we zorginstellingen helpen om hun operationele efficiëntie te verbeteren en de werkdruk op zorgverleners te verminderen.”

En daar profiteert zogezegd onder de streep de patiënt van: "Hierdoor hebben zorgprofessionals meer tijd en ruimte om zich te richten op directe patiëntenzorg.”

“We zijn verheugd om samen te werken met Yarado en deze innovatieve oplossing te lanceren”, besluit Hanekamp.