Jeroen Arentsen (Supply Value) start PhD-onderzoek binnen inkoop

07 juni 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jeroen Arentsen, consultant bij Supply Value, start met een PhD-onderzoek naar de rol van inkoop bij innovaties met leveranciers. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Twente.

In 2020 sloot Jeroen Arentsen zich vers vanuit de studiebanken aan bij Supply Value. Als consultant hielp hij de afgelopen drie jaar verschillende organisaties met inkoopvraagstukken, waaronder een gemeente en zorginstelling. Ondertussen bleef hij ook zichzelf ontwikkelen, onder meer met het afronden van de Nevi 2-opleiding.

“Bij Supply Value krijg ik de mogelijkheid om mijn kennis over inkoop en procesoptimalisatie toe te passen in het werkveld”, vertelt Arentsen. “De mogelijkheid om verschillende opdrachten te doen en de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling maakt Supply Value de ideale werkgever.”

Jeroen Arentsen (Supply Value) start PhD-onderzoek binnen inkoop

Het starten van een PhD-onderzoek geeft Arentsen de mogelijkheid om zich verder te specialiseren binnen inkoop. Zijn onderzoek gaat over de rol van de inkooporganisatie bij het orkestreren van innovaties door leveranciers. “Inkoop verschuift steeds meer van een operationele naar een strategisch functie”, geeft hij aan. “Door slim samen te werken met leveranciers kan meer waarde worden gecreëerd.”

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder begeleiding van Holger Schiele en Frederik Vos van het European Lab for Innovative Purchasing and Supply (EL-IPS) bij de Universiteit Twente. In EL-IPS richt een dertigtal inkooponderzoekers zich op inkoop binnen de industriële, publieke en zorgsector.

Volgens Menno van Drunen, algemeen directeur van Supply Value, toont de samenwerking met EL-IPS de ambitie van het adviesbureau om wetenschap en praktijk nauw op elkaar af te stemmen. “Slimmer samenwerken met (innovatieve) leveranciers leidt niet alleen tot meerwaarde op organisatie- en ketenniveau voor onze klanten, maar ook tot maatschappelijke meerwaarde.”

Daarnaast zet het Supply Value op de kaart als topwerkgever. “Het aanbieden van een betaalde PhD is naast onze traineeships tevens een belangrijke manier om talent zoals Jeroen voor langere tijd te verbinden met onze organisatie.”

Voor Arentsen breekt hiermee een periode aan van werken én studeren. Tijdens zijn afstudeerstage ging hem dit goed af – zijn scriptieonderzoek ‘Early supplier involvement in public IT procurement’ werd bekroond met de Sourcing Nederland-scriptieprijs.