Community Duurzaamheid: De springplank naar regeneratieve bedrijfsvoering

30 mei 2023 Consultancy.nl 7 min. leestijd

Op 13 juni gaat de Community Duurzaamheid van start. Het programma is ontwikkeld door Hospitality Group en Phi Factory en brengt professionals bij elkaar die zich bezighouden met het verduurzamen van de bedrijfsvoering.

Overal ter wereld gaan ecologische alarmbellen af. Natuurlijke grondstoffen nemen sneller af dan de natuur kan aanvullen. Om onze huidige levensstandaard aan te passen en te veranderen móeten er stappen gezet worden. De groei van klimaatacties is indrukwekkend, maar nog lang niet genoeg.

Vorig jaar oktober organiseerden APG, Hospitality Group en PHI Factory ‘de SpringplankDuurzaamheid’, een interactieve middag met ruim 60 organisaties. Tijdens dit event bepaalden de deelnemers een gezamenlijke ambitie: samen versnellen naar een regeneratieve bedrijfsvoering in 2030.

Community Duurzaamheid: De springplank naar regeneratieve bedrijfsvoering

Een ambitieus doel en een uitdagende ‘sprong in het diepe’. Na het horen van de vele enthousiaste reacties is deCommunity Duurzaamheid’ ontwikkeld.

Hospitality Group en PHI Factory initiëren deze community speciaal voor professionals die zich bezighouden met duurzaamheid en de duurzaamheidsinitiatieven binnen hun organisatie willen versnellen. Het programma brengt duurzaamheidsprofessionals, peers en sprekers bij elkaar om kennis te bundelen, met als doel de beste duurzaamheidsinitiatieven binnen hun organisatie toe te passen.

De Community Duurzaamheid bestaat uit drie deep dive-sessies. De aftrap (13 juni) richt zich op het creëren van een regeneratief kompas. Sessie twee (21 september) staat in het teken van nieuwe ideeën opdoen en buiten de deur te kijken tijdens een duurzame-panden-route.

De derde deep dive (9 november) gaat over leiderschap en het opstellen van concrete stappen om dichter bij de toekomstige duurzaamheidsambities van de organisatie te komen. Onderwerpen als circulaire economie, biodiversiteit, energietransitie, social return en well-being staan in de community centraal.

“Waar duurzaamheid vaak gaat over het verminderen van een negatieve impact, gaat regeneratie een stapje verder: het maken van een positieve impact. En dat vraagt een nieuw soort verbinding met niet alleen de natuur, maar ook met onszelf en elkaar”, zegt Ingrid Siepel, Community Manager bij Hospitality Group. “Het delen van kennis en ervaring geeft inzichten die deelnemers mee kunnen nemen om impact te maken binnen hun eigen organisatie.”

Informatie en deelname

Deelnemen? Inschrijven voor het programma kan op de website van Hospitality Group. De groep heeft een omvang van minimaal 15 en maximaal 30 deelnemers.

Deelnemers aan het programma worden ook lid van de FM Community van Hospitality Group. Deze community biedt deelnemers de mogelijkheid om uitdagingen, kennis, ervaring en inspiratie binnen facility management en huisvesting te delen met circa 150 andere professionals. Naast toegang tot een online platform kunnen leden maandelijks deelnemen aan inspiratie- en kennisdelingssessies over actuele thema’s en uitdagingen.