Vier alumni blikken terug op FEMME van Eden McCallum

26 mei 2023 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategiekantoor Eden McCallum lanceerde vorig jaar het Female Mentorship Programme (FEMME). Inmiddels heeft de eerste lichting van vier vrouwelijke strategietalenten FEMME succesvol doorlopen. Ze reflecteren op het programma en wat het ze heeft gebracht.

FEMME werd gelanceerd door Eden McCallum met het doel vrouwen te helpen met “elevate & motivate”. Het programma biedt training, de mogelijkheid tot het opbouwen van een netwerk, persoonlijke coaching en ondersteuning door vrouwen met ervaring binnen de strategieadviesbranche.

Lees verder: FEMME: Een programma voor jonge vrouwelijke strategy consultants.

Het Benelux-kantoor van Eden McCallum – dat dit jaar zijn 15e verjaardag viert – werd zelf opgericht door twee vrouwelijke ex-McKinsey-consultants: Heleen Wachters en Marjon Wanders.

Vier alumni blikken terug op FEMME van Eden McCallum

De eerste lichting van FEMME – bestaande uit Armelle Klumperbeek, Cecilia Liu, Inge Hadders en Lilian Paardekooper – heeft het éénjarige programma inmiddels succesvol doorlopen. We vroegen de vier talenten naar hun ervaringen.

Armelle Klumperbeek

Armelle Klumperbeek studeert op dit moment Bedrijfskunde en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast haar studie is ze actief bij Citys Consultancy en werkt ze als werkstudent op de afdeling Tax & Legal van Deloitte.

Klumperbeek wilde bouwen aan een netwerk met ambitieuze, gelijkgestemde vrouwen. Daarnaast zag ze FEMME als de perfecte mogelijkheid om te leren omgaan met de onzekerheden die ze ervoer omtrent sollicitatieprocedures bij strategiekantoren.

“Reflecterend op mijn leerdoelen heb ik grote stappen gemaakt en ze allemaal behaald.”

“Via FEMME zet Eden McCallum zich in om jonge vrouwen aan te moedigen en om de barrières die hen ervan weerhouden om te solliciteren, samen te doorbreken”, geeft Klumperbeek aan.

Ze kijkt positief terug op alle ondersteuning, begeleiding en aanmoediging die ze vanuit FEMME heeft ontvangen en waardeert vooral de persoonlijke insteek. “Reflecterend op mijn leerdoelen heb ik grote stappen gemaakt en ze allemaal behaald.”

Cecilia Liu

Cecilia Liu rondde eerder haar bachelor af aan de Technische Universiteit Eindhoven. Op dit moment is ze bezig met de master Data Science aan Tilburg University en werkzaam als scriptiestagiair bij KPMG Forensic Technology.

Vanuit haar technische achtergrond zag Liu FEMME als een unieke mogelijkheid om meer te leren van ervaren professionals en om inzicht te krijgen in de dagelijkse werkzaamheden van een strategieconsultant.

“Wat het programma echt uitzonderlijk maakte, was hoe gepersonaliseerd het was.”

“Het was ontzettend waardevol om zoveel tijd te spenderen met mensen die succesvol zijn in de consultancy en om van hen te leren”, aldus Liu. “Ik ben heel dankbaar dat ik die kans gekregen heb.”

Daarnaast benadrukt ze haar waardering voor de insteek van FEMME. “Wat het programma echt uitzonderlijk maakte, was hoe gepersonaliseerd het was – het was echt afgestemd op mijn persoonlijke behoeften en ontwikkeldoelen. Dit begon al bij het feit dat ik gekoppeld was aan Heleen, een van de female founders, die ook een technische achtergrond heeft.”

FEMME heeft Liu enorm geholpen in het oriënteren op haar vervolgstap, zo vertelt ze. “Ik heb nu een veel duidelijker idee van wat ik kan en wil in mijn carrière.”

Inge Hadders

Inge Hadders behaalde eerder een bachelor aan de Rijksuniversiteit Groningen en is op dit moment bezig met de Master Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder kwam ze in aanraking met strategieconsultancy tijdens haar bestuursjaar bij Expedition Strategy.

Ze zag een grote toegevoegde waarde in het mentorship-programma. “Middels FEMME kon ik in contact komen en leren van (vrouwelijke) professionals die bekend zijn in dit werkveld, wat ervoor zorgt dat je andere inzichten krijgt dan wanneer je dit soort gesprekken alleen in je eigen kringen voert.”

“Ik heb er ontzettend veel uit kunnen halen en heb mijn eigen verwachtingen overtroffen.”

Hadders benadrukt haar waardering voor de open, geïnteresseerde en behulpzame houding van alle betrokkenen binnen Eden McCallum en is erg content met de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt het afgelopen jaar.

“Ik heb er ontzettend veel uit kunnen halen en heb mijn eigen verwachtingen overtroffen”, laat ze weten. “Het was daarnaast ook heel prettig dat er goed werd meegedacht in het oriënteren naar vervolgstappen zonder dat ik hier heel erg in werd gestuurd.”

Lilian Paardekooper

Lilian Paardekooper is op dit moment bezig met de bachelor Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en bekleedt onder andere de functie van penningmeester bij B&R Beurs Erasmus Investment Society.

De keuze om voor het mentorship-programma van Eden McCallum te gaan was snel gemaakt, zo vertelt ze: “Het feit dat ze een Female Mentorship Programme aanbieden sprak me enorm aan. Wat ik ook heel inspirerend vind zijn de vrouwelijke oprichters, de meer dan 50% vrouwen in het leadership team, en hun doel ‘to empower all women’.”

“Het is super waardevol om advies te krijgen van vrouwen die ook in jouw schoenen hebben gestaan.”

Paardekooper kijkt positief terug op de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt middels het programma en zegt enthousiast te zijn geworden om in de toekomst haar carrière op te bouwen in de consultancybranche.

Ook laat ze weten andere gelijkgestemde vrouwen aan te willen moedigen om ook te gaan voor het Female Mentorship Programme: “Het is super waardevol om advies te krijgen van vrouwen die ook in jouw schoenen hebben gestaan en is daarmee een uitgelezen kans om je verder te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk gebied.”

FEMME gaat door

Chantal van Hartingsveldt, Manager binnen het Talent Team van Eden McCallum, reageert enthousiast op de eerste lichting talenten die het FEMME-programma uitstroomt: “Het is fantastisch om te zien dat Eden McCallum middels FEMME bij kan dragen aan de ontwikkeling van jonge vrouwen.”

Eden McCallum gaat dan ook volle kracht vooruit met de tweede lichting: “Terugblikkend op onze eerste editie van FEMME kunnen wij niet anders dan trots zijn op de behaalde resultaten van Cecilia, Armelle, Inge en Lilian. Daarom hebben wij besloten FEMME komend jaar voort te zetten met een vergrote capaciteit.”

De volgende lichting van FEMME gaat in september van start.