Hay Group adviseur Hein Wendt gasthoogleraar Leuven

05 oktober 2012 Consultancy.nl

De Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) heeft Hay Group adviseur Hein Wendt benoemd tot gasthoogleraar aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Wendt, die sinds 1991 werkzaam is bij het organisatieadviesbureau, is benoemd voor de periode van vijf jaar.
 
Hay Group en KU Leuven werken al jaren samen. Zo biedt het adviesbureau onderzoeksprojecten aan en begeleidt het PhD studenten van de universiteit. Wendt geeft ook colleges aan studenten, waaronder op het gebied van leiderschap en innovatie.
 
Expert in cross cultureel management
Hein Wendt is gespecialiseerd in methodologie, analyse en interpretatie van onderzoek dat verband houdt met gedrag binnen organisaties. Hij doet met name onderzoek naar cross cultureel management. Hierbij wordt de invloed van cultureel bepaalde normen, waarden, gebruiken en rituelen op verschillende functionele gebieden van het management bekeken. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam, waaronder in The Leadership Quarterly, Journal of Organizational Behavior en Group & Organization Management.
 
Best Paper 2010 award
Vorig jaar won hij de ‘Best Paper 2010' award van het toonaangevende magazine Group & Organization Management.

Nieuws

Meer nieuws over