BCG en Bain ingehuurd door Mexicaans bouwbedrijf

04 oktober 2012 Consultancy.nl

Het op twee na grootste bouwbedrijf van Mexico, Urbi Desarrollos Urbanos, heeft Boston Consulting Group en Bain & Company ingehuurd om zijn bedrijfsprestaties te verbeteren. De strategy consulting-rivalen zullen de business portfolio, de belangrijkste bedrijfsprocessen en de financiële prestaties van het bouwbedrijf evalueren. De consultants zijn met hun werk begonnen en zullen hun bevindingen in november presenteren.

Urbi Desarrollos Urbanos is in de afgelopen maanden onder toenemende druk komen te staan als gevolg van een terugvallende huizenmarkt en financiële problemen met hypotheekverstrekkers. Selene Avalos, Chief Financial Officer van Urbi Desarrollos Urbanos, besloot daarom de externe adviseurs in te schakelen om de bedrijfsresultaten te stimuleren.

BCG en Bain ingehuurd door Mexicaans bouwbedrijf

BCG en Bain samen aan een opdracht?
Het is hoogst ongebruikelijk dat opdrachtgevers twee concurrerende strategie adviesbureaus inhuren om te werken aan dezelfde opdracht. Toch komt het af en toe voor - in 2011 huurden Schiphol en KLM adviesbureaus McKinsey en BCG samen in om de impact van een nieuwe tariefstructuur van luchthaven Schiphol op KLM te onderzoeken. In de meeste gevallen schakelen klanten een consortium van consultants in, waarbij iedere firma aan zijn eigen dilemma en binnen zijn mandaat werkt.

Nieuws

Meer nieuws over