Altran investeert in kernenergie consultancy en diensten

28 september 2012 Consultancy.nl

Altran, een van de grootste innovatie- en high-tech-engineeringadviesbureaus in Europa, wil diensten op het gebied van nucleaire energie gaan aanbieden. Het bedrijf ziet grote groeimogelijkheden in vooral India en de Azië-regio, als gevolg van de voortdurende marktderegulering en hoge energievraag. Dat heeft Altran-CEO Philippe Salle bekendgemaakt aan reporters in India.

“Nu India langetermijnprogramma’s voor de civiele nucleaire industrie plant, zien we hier grote groeimogelijkheden”, aldus Salle. De Indiase vestiging van Altran heeft zijn expertise in nucleaire energie in de afgelopen jaren al uitgebreid, en volgens de topman is “het Indiase kantoor uniek gepositioneerd om grote Indiase energieleveranciers te bedienen.” Hij vervolgt: “We kunnen klanten een end-to-endportfolio van diensten aanbieden, zowel vanuit een technische als een managementadviesbenadering.”

Cooling towers of atomic power plant - Altran

India belangrijke groeimarkt voor Altran
Altran heeft onlangs ambitieuze internationale groeiplannen aangekondigd, waarin India een sleutelrol speelt. Altran stelt zich tot doel om zijn personeelsbestand in India uit te breiden van 600 werknemers nu naar 2000 werknemers in 2014. De groei moet verder komen uit overnames – medio juni werd bekend dat het adviesbureau in India dicht is bij een grote overname.

Nieuws

Meer nieuws over