Provinciesecretaris Zeeland Viek Verdult naar Ecorys

27 september 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Viek Verdult (1954) treedt per 1 oktober 2012 als senior adviseur in dienst van Ecorys. Hij is afkomstig van de Provincie Zeeland, waar hij in de afgelopen jaren werkzaam was als Provinciesecretaris. Bij het adviesbureau zal Viek zich vooral richten op strategisch beleidsadvies, procesmanagement en procesimplementatie op de Nederlandse (overheids-) markt.
 
De nieuwe Ecorys adviseur gaat zich met name richten op provinciale en gemeentelijke vraagstukken met betrekking tot onder andere regionale en stedelijke economische ontwikkeling, mobiliteit, duurzaamheid en maatschappelijke diensten.
 
Nick van der Lijn, directeur bij Ecorys: “Viek past als persoon zeer goed bij Ecorys en wij zijn dan ook erg blij dat Viek voor ons heeft gekozen. De komst van Viek is een impuls voor Ecorys onze jarenlange kennis in tal van beleidsdossiers in te zetten om de effectiviteit van beleidsprocessen en beleidsimplementatie te helpen verbeteren.”
 
Viek Verdult over zijn aanstelling: “Ecorys is een zeer gerenommeerd en vooraanstaand adviesbureau. De kwaliteit en relevantie van de producten is van topklasse. Het is een fantastische uitdaging een bijdrage aan de verdere uitbouw daarvan te leveren.”
 
Over Viek Verdult
Viek Verdult is een vooraanstaande naam in Nederlandse overheids- en semi-overheidskringen. Naast Provinciesecretaris in Zeeland is Viek momenteel bestuurslid van onder meer het Kenniscentrum Europa Decentraal, het Centrum Arbeidsverhoudingen Openbaar Bestuur (CAOP) en de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar. Daarvoor was hij directeur P&O bij de gemeente Rotterdam en heeft hij namens deze gemeente als gedetacheerde bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid gewerkt aan het advies ‘Orde in het binnenlands bestuur’. Eerder heeft Viek meerdere functies vervuld binnen diverse overheidsinstanties, waaronder het Gemeentelijk Rekencentrum Rotterdam.

Viek Verdult