FTI Consulting versterkt gelederen in Amsterdam met teamhire

21 april 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

FTI Consulting heeft zijn gelederen in Nederland versterkt met de komst van een nieuw team. Alle vier de nieuwe teamleden zijn actief in de luchtvaartsector en waren eerder samen werkzaam bij Accenture.

Het viertal Jasper Schrijver, Christopher Jacobi, Elena Zhiguleva en Vikashini Kumar neemt samen meer dan 35 jaar aan ervaring in de luchtvaart mee naar het adviesbureau. Ze richten zich vooral op human capital-vraagstukken en maken nu deel uit van de Business Transformation-praktijk van FTI Consulting.

Jasper Schrijver, die is benoemd tot Senior Managing Director, gaat leidinggeven aan het nieuwe team. Hij is samen met Elena Zhiguleva (Director) en Vikashini Kumar (Senior Consultant) gevestigd in Amsterdam. Christopher Jacobi (Senior Director) zal opereren vanuit het kantoor in Londen.

FTI Consulting versterkt gelederen in Amsterdam met teamhire

Het team maakt de overstap van Swissport, waar de vier deel uitmaakten van een intern adviesteam dat ondersteunde bij een grootschalige, meerjarige transformatie/herstructurering. Swissport, een bedrijf dat bagage en vracht afhandelt op luchthavens, zette het herstructureringsplan in gang vanwege de Covid-19-pandemie. Door de massaal geannuleerde vluchten kwam het bedrijf daarin financieel onder druk te staan.

In de functie van Senior Vice President speelde Schrijver een belangrijke rol in de transformatie die volgde. Daarbij kon hij putten uit meer dan 15 jaar aan ervaring in human capital- en transformatieprogramma’s binnen de luchtvaart en andere arbeidsintensieve sectoren.

Schrijver is onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van operationele modellen, het optimaliseren van de productiviteit en de kosten van het personeel, vakbondsonderhandelingen voor collectieve arbeidsovereenkomsten, due diligence bij fusies en overnames en turnaround planning.

Voor zijn tijd bij Swissport werkte Schrijver als Managing Director bij Accenture, waar hij aan het hoofd stond van het Workforce Excellence-aanbod voor de Travel-praktijk, en als Vice President bij Seabury Group (dat in 2017 werd overgenomen door Accenture).

Bij Seabury Group kwam Schrijver in aanraking met Christopher Jacobi en Elena Zhiguleva. Samen met Schrijver maakten zij in 2021 de overstap naar Swissport. Vikashini Kumar sloot zich iets later vanuit Accenture aan bij het trio.

Europese voetafdruk versterken

Klaas Wagenaar, Senior Managing Director en Head of Corporate Finance & Restructuring voor de Benelux-regio, laat weten dat hij verheugd is over de uitbreiding in ons land: “Jasper en het team brengen uitzonderlijke ervaring en relaties mee uit de human capital- en luchtvaartindustrie, en zullen onze Europese voetafdruk in dit gebied versterken, wat ten goede zal komen aan cliënten in de hele regio en daarbuiten.”

Diederick van der Plas, hoofd van de Corporate Finance & Restructuring-divisie van FTI Consulting voor de EMEA-regio, geeft aan: “Onze vier nieuwe teamleden brengen een scherp inzicht in de grote verschuivingen die in deze sectoren plaatsvinden, wat van enorme waarde zal zijn voor onze klanten.”

FTI Consulting is nog niet zo lang actief in ons land. Eind 2021 zette het kantoor voet op de Nederlandse markt, na de overname van BOLD. Onlangs verhuisde de organisatie naar een nieuw en groter kantoor in Amsterdam, in lijn met zijn verdere groeiambities.