Eneco kiest Conclusion als technologiepartner voor klimaatneutraal-ambitie

03 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Eneco en Conclusion hebben hun samenwerking vernieuwd met twee meerjarige overeenkomsten. De IT-dienstverlener gaat het energiebedrijf helpen met het versnellen van de energietransitie, het bereiken van klimaatneutraliteit en het ontwikkelen en implementeren van innovatieve digitale platforms.

Eneco is volop bezig met het realiseren van zijn ambitieuze One Planet-plan: het bedrijf wil tegen 2035 volledig klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat niet alleen de eigen bedrijfsvoering, maar – nog veel belangrijker voor een energiebedrijf – ook de geleverde energie klimaatneutraal moet zijn.

De eerste van de twee nieuwe overeenkomsten met Conclusion staat in het teken van deze ambitie. De tienjarige overeenkomst is grotendeels gericht op het stimuleren van innovatie, waarbij de twee partners samenwerken om gezamenlijk de time-to-market van nieuwe oplossingen zo kort mogelijk te houden.

Eneco kiest Conclusion als technologiepartner voor klimaatneutraal-ambitie

“Samen stellen we shared sustainability targets op en zijn we verantwoordelijk voor het halen van die targets”, aldus Eneco CIO Folkert Reitsma. “Op die manier dragen we met deze samenwerking significant bij aan de realisatie van Eneco’s One Planet-plan.”

Innovatieve platforms

De tweede nieuwe overeenkomst richt zich op de (door)ontwikkeling en implementatie van innovatieve en schaalbare digitale platforms “die passen bij de rol van Eneco als koploper in de verduurzaming van Nederland”.

Het betreft een vijfjarige raamovereenkomst, waarbinnen Conclusion vanuit zijn ecosysteem van ruim 25 expertbedrijven multidisciplinaire dienstverlening biedt voor de missiekritische processen van Eneco.

Samen de uitdagingen van de energietransitie aan

Gert Heysteeg, directeur IT-services van Conclusion, laat weten dat het vernieuwen van de langdurige samenwerking Conclusion in staat stelt zijn ecosysteem in te zetten zoals het bedrijf voor ogen heeft. “Met multidisciplinaire dienstverlening gaan we de komende tien jaar in co-creatie de uitdagingen van de energietransitie aan, bij een klant die een centrale rol speelt in de verduurzaming van Nederland.”

Met de twee nieuwe overeenkomsten bouwen Eneco en Conclusion verder op de in 2018 gestarte samenwerking. De afgelopen jaren was Conclusion onder meer verantwoordelijk voor de migratie en het 24/7-beheer van Eneco’s missiekritische IT-omgevingen, de transitie naar de cloud en het opzetten van IoT- en datastreamingplatforms, waarop Eneco’s missiekritische processen zijn aangesloten.

Gaandeweg bouwde Conclusion zijn positie als voorkeursleverancier steeds verder uit. Inmiddels geldt de IT-dienstverlener als een van de twee strategische IT-partners van het energieconcern. De andere is Capgemini, dat recent ook een nieuwe overeenkomst tekende om Eneco te ondersteunen bij het uitvoeren van zijn One Planet-plan.