Royal HaskoningDHV: Finalisten MVO Manager 2012

20 september 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV heeft de finalisten van ‘MVO Manager van het jaar 2012’ bekendgemaakt. De drie genomineerden, Emma Coles (Ahold), André Veneman (AkzoNobel) en Annette van Waning (Vebego), zijn verkozen uit een lijst van 38 deelnemers. De winnaar wordt op 20 november verkozen op het National Sustainability Congres.
 
De verkiezing MVO-manager van het jaar 2012 is een initiatief van Royal HaskoningDHV, VNO-NCW en Interface.
 
De winnaar wordt verkozen op basis van stemmen tijdens het Nationaal Sustainability Congres (weging van 40%) en stemmen van leden van de LinkedIn groep MVO professionals (weging van 60%).
 
Over de finalisten
Emma Coles (Ahold) heeft in relatief korte tijd MVO intern geborgd door de ontwikkeling van regionale governance-structuren. Met een bijzondere focus op het retail aspect (onder andere het uitbannen van plastic tasjes, het verduurzamen van productlijnen, het voorkomen van energieverspilling in de winkels en het stimuleren van gezonde eetpatronen bij consumenten) brengt Emma Coles duurzaamheid dichter naar de consument. Daarnaast werkt zij in diverse internationale fora, zoals het Sustainability Consortium, aan transparantie, verdere verduurzaming van producten én bedrijfsvoering.
 
André Veneman (AkzoNobel) heeft door zijn jarenlange inzet als aanjager en vormgever AkzoNobel van doorsnee chemieconcern tot één van de wereldleiders op het gebied van duurzaamheid gebracht. Veneman speelt een belangrijke rol in ketenprocessen en levert unieke bijdragen aan internationale aspecten van MVO. Hij deelt zijn visionaire kennis over duurzaamheid en MVO in allerhande verbanden zoals het IDH (Initiatief Duurzame Handel dat zich via multistakeholder-coalities richt op het verduurzamen van internationale handelsketens). Daarnaast heeft hij ook andere onderdelen van AkzoNobel (zoals de inkoopfunctie) voor het thema duurzaamheid gewonnen waardoor MVO in de gehele strategie is verweven. Een aanzienlijk deel van de bedrijfsomzet wordt inmiddels behaald uit de zogenaamde Eco-premium productlijn.
 
Milieuvriendelijk opereren in de schoonmaaksector is voor Annette van Waning (Vebego) vanzelfsprekend. Vanuit die basis heeft zij bij Vebego (een familiebedrijf dat zich vooral richt op schoonmaak- en uitzenddiensten) vooral ook de sociale kant van MVO op een unieke wijze vormgegeven. Alle aspecten komen samen in Vebego-dochter Hago NEXT, een nieuw duurzaam schoonmaakconcept waarin alles draait om de schoonmaakmedewerker, duurzame inzetbaarheid en persoonlijke groei van medewerkers, ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Van Waning is de daadkrachtige en enthousiaste gangmaker en ambassadeur van deze visie.