Booz: Jan Kremer pleit voor minder zorghandelingen

17 september 2012 Consultancy.nl

Medio augustus maakte Ab Klink, partner bij Booz & Company, bekend dat de Nederlandse samenleving jaarlijks tot €8 miljard zou kunnen besparen als artsen zouden afzien van overbodige en ondoelmatige behandelingen. Jan Kremer, medisch adviseur van oud-minister Klink en ook consultant bij het strategie-adviesbureau, herhaalde dezelfde boodschap onlangs in De Gelderlander.
 
De grote besparingen zijn met name gebaseerd op het terugdringen van 'onnodige zorg'. Volgens het onderzoek ‘Kwaliteit als Medicijn’ van Klink en Kremer worden in alle ziekenhuizen elke dag 30% onnodige zorg geleverd. “Zou dat niet gebeuren, dan kunnen we in Nederland jaarlijks €4 tot €8 miljard besparen” aldus Kremer tegenover de krant. Behalve besparingen stellen de consultants dat minder onnodige zorg ook zou leiden tot een hogere kwaliteit van behandelingen.
 
Bekijk het rapport ‘Kwaliteit als Medicijn: Aanpak voor Betere Zorg’ voor meer details.
 
Over Jan Kremer en Ab Klink
Jan Kremer trad in julie 2011 in dienst bij Booz & Company. Daarnaast is hij ook part-time verbonden aan het UMC St Radboud in Nijmegen en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ab Klink is sinds juni 2011 werkzaam bij het internationale strategisch adviesbureau.

Nieuws

Meer nieuws over