Capgemini wint enterprise CMS opdracht van 26 miljoen

14 september 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

IT consulting bureau Capgemini heeft bij de Noorse overheid een groot contract ter waarde van ruim €26 miljoen gewonnen. Capgemini gaat het enterprise content managementsysteem van het Noorse overheidsagentschap voor Werk en Welzijn verder ontwikkelen en beheren. Het ICT systeem beheert informatie rond onder meer ziekte- of zwangerschapsverlof en werkloosheid.
 
Het enterprise content managementsysteem, genaamd 'Arena', is in 2001 gelanceerd en wordt inmiddels door meer dan 7,500 Noorse werknemers in de welzijnssector gebruikt.
 
Capgemini is een van oorsprong Frans consultancybedrijf dat diensten levert op het gebied van management consulting, ICT en outsourcing. Het hoofdkantoor van de Capgemini Group is gevestigd in Parijs. Het Nederlands hoofdkantoor is gevestigd op het bedrijventerrein Papendorp in Utrecht. In mei 2013 betrekt het adviesbureau een nieuw hoofdkantoor in de Leidsche Rijn, vlakbij Utrecht. In augustus werd bekend dat het pand een duurzaamheidskeurmerk heeft gekregen van Breeam-NL.