Conclusion promoveert Lucas Jellema tot Chief Technology Officer

05 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Utrechtse zakelijke dienstverlener Conclusion heeft Lucas Jellema benoemd tot nieuwe Chief Technology Officer (CTO).

Als kersverse CTO zal Jellema een thought leader en aanspreekpunt zijn op het gebied van architectuur, technologie en kennisdeling voor klanten en collega’s. “Zijn brede en diepgaande kennis, interesse, leergierigheid en nieuwsgierigheid op het gebied van technologie en architectuur en ook zeker op het gebied van mensen maakt hem de perfecte persoon voor de rol van CTO van ons ecosysteem”, laat CEO Engbert Verkoren weten.

Jellema maakt al geruime tijd deel uit van de Conclusion-familie. In 2002 sloot hij zich als expertise manager aan bij AMIS Services, waar hij zes jaar later tot CTO werd benoemd. In 2012 werd AMIS onderdeel van Conclusion

Lucas Jellema, CTO, Conclusion

Jellema begon zijn loopbaan bijna dertig jaar geleden als consultant bij Oracle. Daar adviseerde hij onder meer Oracle-consultants op het gebied van maatwerkapplicatieontwikkeling.

Als CTO zal Jellema zich richten op het bij elkaar brengen van expertise en innovatie binnen het Conclusion-ecosysteem en het toepassen daarvan voor klanten. Daarbij kan de ervaren consultant putten uit zijn jarenlange ervaring in applicatieontwikkeling, datatoepassing en het verbinden van kennisgebieden in klantgerichte omgevingen mee.

“Lucas vervult al jaren de informele verbindende rol van kennisregisseur in ons ecosysteem”, geeft Verkoren aan, die sinds eind 2012 aan het roer staat van de Utrechtse businesstransformatie- en IT-dienstverlener. Conclusion telt zo’n 2.500 medewerkers en 25 expertbedrijven.

Vanuit zijn rol als CTO en kennisleider zal Jellema een brugfunctie vervullen binnen het ecosysteem. Hij licht toe: “In 2018 ben ik binnen Conclusion begonnen met het Architecture Board, waar alle CTO’s en kennismanagers van de bedrijven binnen ons ecosysteem deel van uitmaken. Met deze nieuwe stap kan ik de actuele kennis en expertise consolideren, zichtbaarder maken en nu écht de vertegenwoordiger zijn van alle bedrijven binnen Conclusion.”

Verkoren laat weten dat de aanstelling van Jellema als CTO “tekenend is voor de sterke en gestage ontwikkeling en groei van Conclusion”. De promotie komt volgens de CEO dan ook op een uitstekend moment. “Wij zijn voor steeds meer klanten een cruciale partner voor hun strategische complexe business- en IT-vraagstukken. Daarvoor realiseren wij samenhangende technologische oplossingen, die zowel vernieuwend als toekomstbestendig zijn.”

Jellema kijkt ernaar uit om zowel binnen het ecosysteem als voor klanten van waarde te kunnen zijn: “Mijn doel is dat de bedrijven elkaar versterken, de collega’s uitdagingen samen aangaan en daarbij altijd de juiste kennis en ervaring binnen het ecosysteem wordt aangehaakt. Om zo klanten nog beter van dienst te zijn en het werkplezier nog verder te verhogen.”