Bain & Company voegt Ernst van Duijn toe aan partnerteam

21 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategisch advieskantoor Bain & Company heeft het partnerteam in ons land versterkt met Ernst van Duijn.

Van Duijn neemt meer dan 25 jaar aan ervaring mee naar Bain & Company, waarvan het grootste gedeelte opgedaan binnen de adviesbranche. Voorafgaande aan zijn overstap naar Bain was Van Duijn onder meer partner bij strategiebranchegenoten Kearney en Roland Berger.

Bij Bain & Company is Van Duijn lid van de Advanced Analytics Group, een praktijk die opdrachtgevers bijstaat met het toepassen van data science, kunstmatige intelligentie en datagedreven modellen, voor het realiseren van operationele en financiële voordelen.

Ernst van Duijn, Partner, Bain & Company

Van Duijn richt zich vooral op opdrachtgevers in de energie-, nuts- en mijnbouwsector. Ook bedient hij organisaties die actief zijn in de zware industrie.

“Ernst heeft een unieke expertise op het gebied van analytics en digitale transformaties. Zijn uitgebreide ervaring in kapitaalintensieve sectoren en zijn kunde op het gebied van technologieën zoals kunstmatige intelligentie en het Internet of Things zijn van grote waarde voor het succes van onze klanten”, aldus Véronique Pauwels, managing partner van Bain & Company in Nederland.

De afgelopen ruim drie jaar stond Van Duijn aan het hoofd van het Europese Analytics-team van Kearney. Hij gaf leiding aan datagedreven transformaties in kapitaalintensieve sectoren.

Daarvoor was hij enige tijd actief als ondernemer. In 2014 richtte hij swhere op, een AI-bedrijf met een focus op predictive analytics. Eerder werkte Van Duijn ook als Director of Corporate Development & Strategy bij energieleverancier RWE en als partner bij consultancykantoor Roland Berger.

Eerder dit jaar breidde Bain & Company het partnerteam in Amsterdam al uit met drie nieuwe leden. Eske Scavenius, Skylar Shephard en Michiel Janssen doorliepen daartoe alle drie een promotie binnen de eigen gelederen.