Véronique Pauwels managing partner van Bain in Nederland

26 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bain & Company heeft Véronique Pauwels benoemd tot nieuwe Managing Partner voor Nederland.

Pauwels werkt sinds 1996 bij het wereldwijde strategy consultancykantoor, waar ze in 2006 werd benoemd tot partner. Ze volgt Stephen Bertrand op, die in 2014 naar het kantoor van Bain & Company in Amsterdam verhuisde om het roer over te nemen, en nu is teruggekeerd naar het kantoor in New York.

Onder leiding van Bertrand heeft Bain & Company in ons land een periode van sterke groei doorgemaakt. Zo verwierf het kantoor tal van nieuwe opdrachtgevers, verhoogde het zijn naamsbekendheid onder CxO’s en breidde het zijn partnerteam uit naar zestien partners. Verder heeft Bain & Company Amsterdam zich weten te ontwikkelen tot een van de toonaangevende Nederlandse werkgevers voor talentvolle professionals. In 2017 werd Bain uitgroepen tot de beste werkgever van Nederland binnen alle sectoren.

Véronique Pauwels, Managing Partner Netherlands, Bain & Company

Volgens de Italiaan Domenico Azzarello, die fungeert als regional managing partner voor Bain & Company in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (de EMEA-regio), beschikt Pauwels over de capaciteiten die nodig zijn om succesvol in de voetsporen van Bertrand te treden: “We hebben de afgelopen jaren in Nederland een indrukwekkende groei gerealiseerd en zijn verheugd om de ambities van het kantoor in Amsterdam in handen van Véronique te kunnen geven.”

Hij voegt toe: “Véronique staat als partner binnen onze organisatie in hoog aanzien bij haar collega’s. Ze heeft intern en ook buiten Bain een geweldig trackrecord en wordt erkend voor haar uitzonderlijke toewijding aan onze klanten en grote bijdrage aan de ontwikkeling van het talent binnen ons bedrijf.”

Naast haar rol als managing partner zal Pauwels ook actief blijven voor klanten van het kantoor. Ze is gespecialiseerd in corporate strategie en transformaties, vanuit haar rol de afgelopen zes jaar als hoofd van de EMEA Performance Improvement-praktijk.

In een reactie op haar nieuwe uitdaging, die 1 januari van dit jaar van start ging, gaf Pauwels aan: “Ik zie ernaar uit om samen met mijn Amsterdamse en wereldwijde collega’s onze business verder uit te bouwen, onze klanten in hun groei te ondersteunen, en onze duurzaamheid-, digitalisering- en transformatie-capabilities verder te verdiepen. Mijn streven richt zich verder op het blijven aanbieden van fantastische carrièremogelijkheden voor ons talent en de verbreding van diversiteit binnen onze organisatie.”