Eraneos geeft cybersecuritypraktijk boost met komst Willem van der Valk

15 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eranos gaat zijn Nederlandse adviesactiviteiten op het gebied van cybersecurity en privacy flink opschalen. Het internationaal adviesbureau heeft “zwaargewicht” Willem van der Valk aangetrokken om de praktijk te leiden.

De Nederlandse tak van Eraneos (tot voor kort bekend als Quint) richtte zich tot nu toe met name op thema’s als digitale transformatie, lean en agile. Met de extra focus op cybersecurity en privacy volgt Nederland de zusterkantoren in Zwitserland en Duitsland, waar Eraneos al langer actief is binnen dit domein.

“Omdat zorgen over digitale veiligheid binnen Nederlandse bedrijven toenemen, is het een goede zaak dat we nu ook binnen de landsgrenzen onze kwaliteit en capaciteit opschroeven”, stelt Maurice Boon, Managing Partner van Eraneos.

Willem van der Valk, Eraneos

Willem van der Valk is per direct begonnen bij Eraneos. Aan hem de opdracht om de Cyber Security & Privacy-adviespraktijk in Nederland verder te ontwikkelen en te laten groeien. Van der Valk maakt de overstap vanuit Achmea, waar hij Group Information Security Officer was. Daarvoor gaf hij leiding aan het cybersecuritystrategie- en transformatieteam van Deloitte.

“Willem van der Valk heeft over de afgelopen jaren echt een naam opgebouwd in dit domein en brengt ons een schat aan ervaring en expertise”, aldus Boon. “Ik ben ervan overtuigd dat we onze klanten hiermee echt toegevoegde waarde kunnen gaan bieden op dit vlak.”

Holistische aanpak ontbreekt

Van der Valk ziet nog veel ruimte voor verbetering in de cybersecurityaanpak van Nederlandse bedrijven. “Wat ik nu vaak bij bedrijven en organisaties mis zie gaan, is dat zij diverse uitdagingen op het gebied van dataveiligheid niet holistisch aanvliegen en moeite hebben om hun securityplannen geïmplementeerd te krijgen.”

“Naast focus op het nemen van preventieve (hygiëne)maatregelen is het van belang dat bedrijven en organisaties gaan investeren in mogelijkheden om cyberaanvallen te detecteren”, geeft hij aan. “Daarnaast moeten ze het tijdig kunnen herstellen wanneer het toch een keer misgaat. Op deze manier worden organisaties digitaal weerbaar tegen snel veranderende cyberdreigingen.”

Internationale samenwerking

Van der Valk kan bij het versterken van de praktijk niet alleen voortbouwen op zijn eigen ervaring, maar ook op de praktijkkennis en inzichten die Eraneos heeft opgedaan in Zwitserland en Duitsland. Er wordt voortdurend samengewerkt met de adviespraktijken in deze landen.

Met zo’n 1.000 professionals en kantoren in Nederland, Duitsland, Spanje en Zwitserland helpt Eraneos opdrachtgevers binnen de zorg, overheid, financiële dienstverlening en industrie met al hun digitale uitdagingen.

De Nederlandse tak telt meer dan 250 medewerkers en komt in de rankings van Consultancy.nl naar voren als een van de leidende bureaus op gebieden als agile, IT-strategie en sourcing.