Semmtech benoemt Robbert-Jan Steenks tot chief financial officer

07 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-consultancybureau Semmtech heeft Robbert-Jan Steenks benoemd tot chief financial officer.

Na dertien jaar bij Element Materials Technology (een bedrijf dat zich bezighoudt met testing en certificeringen in industriële omgevingen), besloot Robbert-Jan Steenks een nieuwe uitdaging aan te gaan bij Semmtech. “Vanwege het sterke groeipotentieel en het datagedreven businessmodel van Semmtech”, zo licht Steenks zijn overstap toe.

Semmtech (opgericht in 2009) helpt opdrachtgevers met informatiestrategie, datamanagement en softwareontwikkeling. De afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een team van ruim 40 medewerkers, en ook voor de toekomst staat verdere groei op het vizier.

Robbert-Jan Steenks, CFO, Semmtech

“In mijn nieuwe rol zal ik het Semmtech-team helpen de financiële organisatie verder te professionaliseren”, geeft Steenks aan. Te denken valt aan het “verbeteren van de interne en externe financiële rapportage” en ervoor “zorgen dat het werkkapitaal wordt geoptimaliseerd om Semmtech de juiste basis te geven om te groeien”.

Uitgebreide expertise

De kersverse CFO kan daarbij bogen op de uitgebreide expertise die hij in zijn vorige functies heeft opgedaan. “Element Materials Technology groeide door een buy-and-build-strategie, waarbij veel middelgrote bedrijven zijn overgenomen en geïntegreerd”, legt Steenks uit.

“In mijn rol was ik verantwoordelijk voor het professionaliseren van de financiële organisatie en tegelijkertijd ondersteunde ik de integratie van nieuwe bedrijven. Die kennis en ervaring past perfect bij de mogelijkheden binnen Semmtech.”

In zijn laatste functie bij Element Materials Technology was Steenks verantwoordelijk voor alle financiële operaties van een 300-koppige businessunit, goed voor een omzet van $46 miljoen. Eerder in zijn carrière werkte hij zeven jaar op de financiële afdeling bij Stork.

Ook brengt Steenks waardevolle ervaring in het aantrekken van kapitaal mee naar Semmtech. Het bedrijf oriënteert zich momenteel op mogelijke investeringsrondes om zijn groei te versnellen en kijkt daarnaast naar mogelijke deelnemingen in andere partijen.

“Robbert-Jans kennis en ervaring om vanuit het perspectief van investeerders en aandeelhouders te denken, zal ons helpen bij investeringsrondes”, laat Semmtech-CEO Daan Oostinga weten. “Robbert-Jan is een financieel directeur die perfect past bij onze groeiambities. Hij beschikt over uitgebreide kennis van financiële zaken, is vertrouwd met de financiële aspecten van internationale expansie en heeft ruime kennis van het investeringslandschap.”