Vijf vragen aan Annelien van Drooge over haar overstap naar Semmtech

03 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Semmtech heeft zijn team versterkt met Annelien van Drooge. Ze brengt ruime ervaring mee op het gebied van consulting en data. We stelden haar vijf vragen over haar achtergrond en haar en keuze voor Semmtech.

Hoi Annelien, kun je ons kort wat vertellen over je carrière tot nu toe?

“Ik heb twaalf jaar ervaring met project- en programmamanagement in verschillende adviesrollen, waarvan zeven jaar als management consultant bij Accenture.”

“In die rol heb ik veel bedrijven zien worstelen met datavraagstukken en hun wens om datagedreven te werken. Meestal zat de beperking in de manier waarop er met informatie werd omgegaan binnen de organisatie; niet gestandaardiseerd en in silo’s opgeslagen.”

Vijf vragen aan Annelien van Drooge over haar overstap naar Semmtech

Wat motiveert je overstap naar Semmtech?

“De unieke propositie van Semmtech met de focus op informatiemanagement en interoperabiliteit spreekt me enorm aan. Daarnaast werkt Semmtech voor veel bedrijven en organisaties die impact hebben op onze leefomgeving en/of een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Ik vind het geweldig dat wij daar vanuit onze expertise een bijdrage aan kunnen leveren.”

Wat ga je doen in je nieuwe rol?

“Als Head of Project Delivery ga ik het consultancyteam versterken en helpen om de manier waarop we onze projecten leveren verder te professionaliseren en optimaliseren. Daarnaast zien we kansen om het type vraagstukken waar we onze klanten bij helpen te verbreden en daarmee nog meer waarde te kunnen leveren.”

Welke ervaring heb je op dit gebied?

“Als consultant bij Accenture heb ik met name voor bedrijven gewerkt in de hightech- en telecomindustrie. Ik heb daarbij veel ervaring opgedaan met het leiden van verschillende projecten en het opbouwen en onderhouden van klantrelaties.”

“In mijn laatste rol als Operations lead bij een social impact startup had ik juist een interne focus en heb ik de kans gehad om binnen een klein bedrijf de operations-afdeling op te zetten.”

Wat zijn je eerste indrukken van Semmtech?

“Hoewel Semmtech hard groeit, voelt het aan als een klein bedrijf met een gezellige sfeer waar je je snel thuis voelt. Iedereen die het leuk vindt om meer te horen over onze dienstverlening of interesse heeft in een van onze vacatures, is van harte welkom voor een kop koffie.”

Semmtech over Anneliens komst

Olivier Stulp, Chief Operations Officer van Semmtech, laat in een reactie weten verheugd te zijn met de komst van Annelien. “Ik ben heel blij dat Annelien ons consultingteam komt versterken, en kan helpen om een echte stap voorwaarts te maken in onze project delivery.”

“Anneliens ervaring als management consultant en haar diepe kennis van projectmanagement en het onderhouden en uitbouwen van klantrelaties komt op precies het juiste moment in onze ontwikkeling. We groeien hard en de projecten worden meer complex, en dat vraagt om extra expertise om die projecten in goede banen te leiden en onze mensen te coachen op de juiste competenties.”