Frank Körver lanceert adviesbureau Beta Strategies

06 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De consultancybranche is een nieuw adviesbureau rijker: Beta Strategies, het geesteskind van Frank Körver.

Het is voor de 46-jarige Körver de tweede keer dat hij aan de wieg staat van een nieuw bureau. Eerder richtte hij al met drie compagnons GKSV op, dat (onder de gewijzigde naam Wepublic) inmiddels is uitgegroeid tot een team van ruim 30 professionals met vestigingen in Amsterdam en Den Haag.

Eind vorig jaar kondigde Körver aan op eigen benen verder te gaan. Met zijn nieuwe bureau Beta Strategies geeft hij nu een concreet vervolg aan die wens. “Beta Strategies richt zich op strategische en vaak complexe vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en leiderschap. We werken voor bestuurders, managers en commissarissen”, legt Körver uit.

Frank Körver lanceert adviesbureau Beta Strategies

Körver draait al zo'n twintig jaar mee binnen de adviesbranche. Al die jaren richtte hij zich veel op reputatie- en communicatievraagstukken. Voorafgaande aan zijn tijd bij Wepublic was Körver jarenlang consultant bij Boer & Croon.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij uiteenlopende organisaties mogen adviseren en bijstaan bij hun vraagstukken, waaronder bekende namen als Randstad, Achmea, Aegon, ABP, Hogeschool Inholland, MSD, BinckBank, de Nederlandse Vereniging van Banken en meerdere ministeries.

Adviseur in hart en nieren

“Ik ben een adviseur in hart en nieren en krijg ontzettend veel energie van het ondernemerschap”, vertelt Körver met een glimlach. “Omdat ik veel klanten al jaren ken, heb ik een goed beeld van waar zij behoefte aan hebben en voel ik mij sterk bij hen betrokken.”

“De kernwaarden van Beta Strategies zijn dan ook niet voor niets: inhoudelijke scherp, persoonlijk betrokken en analytisch sterk”, legt hij uit.

Om de toekomstige klanten van zijn nieuwe onderneming te kunnen bedienen, heeft Körver een compact netwerk van ervaren adviseurs – veelal goede bekenden – aan Beta Strategies verbonden. “We opereren als een netwerkbureau. De vrijheid die er nu is maakt het bureau wendbaar met veel ruimte voor ondernemerschap.” 

Ruimte voor ondernemerschap

Gevraagd of hij opnieuw de ambitie heeft om een volwaardig bureau op te bouwen, en wat de toekomst in petto heeft voor Beta Strategies, houdt Körver een open blik: “Hoe het bureau er over vijf jaar precies uitziet, weet ik niet.”

“Centraal staat dat ik de ruimte voor ondernemerschap ook in de toekomst wil behouden”, geeft hij wel aan. “Maar bij groei zal een aantal mee-ondernemers ongetwijfeld de stap maken naar mede-eigenaar van het bureau.”

Sinds de formele lancering van Beta Strategies heeft Körver niet te klagen over de interesse in zijn dienstverlening. “We hebben al een breed klantportfolio, waaronder verschillende bedrijven en (semi-)publieke organisaties.” 

Beta Strategies is gevestigd in de karakteristieke Tinfabriek in Naarden.