Simon-Kucher door omzetgrens van half miljard euro

24 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Opnieuw kan Simon-Kucher terugkijken op een spectaculair jaar, waarin het maar liefst 21% groei wist te behalen. Daarmee heeft het wereldwijde consultancykantoor de grens van een half miljard euro doorbroken.

Met 2.000 professionals verspreid over kantoren overal ter wereld, geldt Simon-Kucher (opgericht: 1985) vandaag de dag als een vooraanstaand internationaal consultancybureau. En het kantoor blijft groeien, vorig jaar nog opende Simon-Kucher kantoren in Zuid-Korea en Zuid-Afrika, waarmee het zijn fysieke footprint uitbreidde naar 30 landen.

De afgelopen periode zag Simon-Kucher de vraag naar zijn diensten flink toenemen. Met de 21% omzetgroei wist het zijn omzet in 2022 te verhogen naar in totaal €534 miljoen. Een bijzondere mijlpaal voor het van origine Duitse kantoor.

Revenue of Simon-Kucher

De prestatie lag in de lijn der verwachting, want Simon-Kucher wist de afgelopen jaren steevast bovengemiddelde marktgroei te realiseren. Zo zag het advieskantoor zijn omzet in de afgelopen tien jaar zelfs bijna verviervoudigen.

In 2022 wist Simon-Kucher in alle segmenten waarin het actief is groei te realiseren. De grootste groei kwam voort uit de technology, media, & telecom (TMT-), industrials- en financial services-sectoren.

Vanuit een regionaal perspectief vormde thuismarkt Europa het afgelopen jaar de belangrijkste regio, hoewel Azië en Noord-Amerika het afgelopen jaar de snelst groeiende regio’s waren.

Ook twee dochterondernemingen van het kantoor, Simon-Kucher Engine en de digitale consultancytak Simon-Kucher Elevate, wisten sterke groei te noteren. Laatstgenoemde praktijk legt zich toe op digital consultancy-opdrachten met een focus op ‘top line growth’, terwijl Engine oplossingen en tools levert waarmee klanten betere beslissingen kunnen maken en hun commerciële processen kunnen automatiseren.

Nieuwe positionering en merkidentiteit

Ondertussen heeft Simon-Kucher 2023 ingeluid met een volledige vernieuwing van zijn marktpositionering en merkidentiteit.

Waar het bureau van origine bekendstond om zijn expertise in pricing (Simon-Kucher is een van de leiders op dit gebied), heeft het adviesbureau de afgelopen tien jaar zijn aanbod uitgebreid om klanten te adviseren over alle mogelijke facetten rondom hun commerciële strategie – product, innovatie, marketing, sales en pricing.

“Wij staan bekend om onze pricing-expertise, wat uiteraard een van onze kerncompetenties blijft. Maar onze klanten zijn al meerdere jaren op zoek naar een meer holistische aanpak”, zegt Mark Billige, Co-CEO van Simon-Kucher.

“We adviseren onze klanten steeds vaker over het optimaliseren van iedere hefboom binnen hun commerciële strategie om groei te stimuleren. Zodoende helpen we onze klanten hun omzet, waarde en winst op de lange termijn te vergroten”, legt hij uit. “Als volgende hoofdstuk in ons verhaal willen we bekendstaan als ’s werelds toonaangevende groeispecialist.”

Een nieuw merk (Simon-Kucher & Partners is omgedoopt tot Simon-Kucher), logo (het vernieuwde logo wordt webvriendelijker) en nieuwe tagline (‘Unlocking better growth’) zetten die nieuwe strategische positionering van het consultancykantoor verder kracht bij.

“Unlocking better growth heeft betrekking op onze doelstelling om klanten te helpen een beter soort groei te realiseren. Groei die langdurig en duurzaam is, gebaseerd op wat klanten willen en waarderen en een eerlijke prijs voor willen betalen”, aldus Andreas von der Gathen, Co-CEO van Simon-Kucher. “Dat leidt op zijn beurt tot meer omzet, waarde en winst voor onze klanten op de lange termijn.”