Capgemini Young Professionals adviseren Rode Kruis

24 augustus 2012 Consultancy.nl

In mei maakte Consultancy.nl bekend dat Young Professionals uit de divisie Financial Services van Capgemini het Rode Kruis Utrecht gingen voorzien van pro-bono advies. De junior consultants hebben inmiddels hun traject van circa drie maanden, gericht op het analyseren van organisatieprocessen en het opstellen van een verbeterplan, afgerond. De partners laten in een persbericht weten dat het traject “bijzonder waardevol was” – het Rode Kruis Utrecht gaat de belangrijkste lerpunten delen met overige regio’s en Capgemini gaat nu op zoek naar een nieuw goed doel.
 
Capgemini B@NGO
Ten grondslag aan het initiatief van Capgemini lag de vraag ‘wat is voor een organisatie als Capgemini de beste manier om een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij?’ Een team van Young Professionals kwam tot de conclusie: ‘doen waar we goed in zijn, door het gebruikmaken van de eigen expertise en competenties’. Zo ontstond het idee voor Business Analyse bij een non-profit organisatie (NGO), afgekort: B@NGO.
 
Leertraject voor Capgemini Young Professionals
Voor de Young Professionals van Capgemini was de opdracht gedeeltelijk een leertraject. Daarom waren ook meer ervaren consultants van Capgemini bij het traject betrokken. Zowel Young Professionals als senior consultants zijn erg enthousiast over het traject. “Het werd vooral als waardevol ervaren om een concrete bijdrage te leveren aan een non-profit organisatie. Het B@NGO-team van Capgemini zal nu op zoek gaan naar andere NGO’s om aan dit initiatief een vervolg te geven” aldus het adviesbureau.

Capgemini - Rode Kruis Utrecht
 
Annemaaike Gijsen van het Rode Kruis Utrecht: “De Young Professionals konden zich snel aanpassen aan onze organisatiecultuur waardoor een uitstekende samenwerking ontstond tussen Capgemini en het Rode Kruis; afgezien van de resultaten die we goed kunnen gebruiken”. Binnen het Rode Kruis is al gesproken om de resultaten te delen met andere regio’s die dezelfde procesbeschrijvingen kunnen gebruiken.

Nieuws

Meer nieuws over