ITDS-topman Arjen de Boer wordt CEO van Redmore

21 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Advies- en interimbedrijf Redmore heeft Arjen de Boer aangesteld als zijn nieuwe CEO. De huidige topman van consultancybureau ITDS neemt per 31 maart het stokje over van Edwin van den Elst.

In zijn nieuwe rol zal De Boer leidinggeven aan de zes bureaus die tot de groep behoren. Samen zijn zij goed voor een team van meer dan 2.500 medewerkers in zeven Europese landen en een omzet van zo’n €250 miljoen.

Het aansturen van de internationale groep is dan ook een serieuze rol die De Boers volle aandacht zal vragen. Daarom draagt hij zijn functie als CEO van ITDS over aan een opvolger, die naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar zal worden gepresenteerd.

Arjen de Boer, CEO, Redmore

De Boer maakt al deel uit van Redmore sinds 2018, toen ITDS (dat De Boer zo’n 25 jaar geleden mede-oprichtte) zich aansloot bij de groep. Vanuit zijn rol was hij ook managementlid van Redmore en nauw betrokken bij de ontwikkeling van de groep.

Als CEO wordt De Boer eindverantwoordelijk voor deze ontwikkeling. Zijn voornaamste opdracht is het voortzetten van het groeipad van Redmore. Onder zijn voorganger Edwin Van den Elst verdubbelde de groep van ongeveer 1.200 professionals naar het huidige aantal van 2.500. Dat gebeurde zowel via organische groei van vier labels (Talent&Pro, Profource, ITDS en Triple A Risk Finance) als de acquisities van Agium en Vialegis.

Voor het volgende hoofdstuk in de groei kijkt Redmore nadrukkelijk over de grens. “We willen internationaal uitbreiden”, bevestigt De Boer, die uitlegt dat de groep in de internationale markten waarin ze aanwezig is een leidende speler wil worden in de zes gebieden waarop Redmore zich richt: risk, business, legal, finance, IT en technologie.

Ook zal De Boer kijken naar mogelijkheden om de synergieën en samenwerking tussen de aangesloten bureaus verder te versterken. Denk aan het smeden van nauwere banden tussen consulting en detacheringsdiensten en het vanuit een integraal aanbod bedienen van grotere accounts binnen sectoren.

“Ik kijk met gepaste trots uit naar de toekomst”, aldus De Boer. “Samen met het managementteam en alle medewerkers van de verschillende boutiques gaan we verder invulling geven aan onze ambities en het succesverhaal van Redmore voortzetten.”

Het MT van Redmore bestaat per 31 maart naast De Boer uit Juliette Piree (CFO), Vincent Traas (CEO van Profource en COO van Redmore) en Roel van Besouw (CEO Triple A Risk Finance en lead voor de internationale business). Van den Elst gaat de board ondersteunen bij de internationale uitbouwplannen.

Interne opvolger

Met de benoeming van De Boer kiest Redmore voor een interne opvolger van Van den Elst, die de functie sinds 2018 bekleedde. “De aanstelling van Arjen past perfect in de filosofie van House of HR om medewerkers intern te laten doorgroeien”, zegt Van den Elst.

House of HR is de groep boven Redmore. De van oorsprong Belgische groep heeft meer dan 4.300 medewerkers in Europa. Met de steun van investeerder Bain heeft House of HR zijn vizier gericht op verdere groei binnen het continent. Zes dagen geleden nog zette het zijn ambities in de Duitse markt kracht bij met de overname van Pluss, waarmee het een van de grootste uitzenders wordt in de Duitse zorgsector.