Eraneos benoemt Muriël van den Berg tot associate partner

21 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eraneos heeft zijn pensioenteam versterkt met Muriël van den Berg, die is aangesteld als associate partner. Per 1 maart start ze formeel in haar nieuwe functie.

Van den Berg neemt jarenlange ervaring in de pensioensector mee naar Eraneos (het voormalige Quint), een specialist in het vormgeven en implementeren van digitale transformaties en oplossingen.

Het aantrekken van Van den Berg komt op een logisch moment. Eraneos ondersteunt in toenemende mate pensioenrelaties met vraagstukken op het gebied van digitalisering, uitbesteding, risk & compliance en datavraagstukken.

Muriël van den Berg, Associate Partner, Eraneos

“We zijn erg blij met de komst van Muriël, die haar sporen heeft verdiend als pensioenspecialist”, laat Arno IJmker weten, binnen Eraneos verantwoordelijk voor de pensioenadviespraktijk. “Voor Eraneos betekent dit dat we onze pensioenrelaties nog beter kunnen ondersteunen met hun digitale vraagstukken.”

Hiervoor was Van den Berg als CFRO actief bij InAdmin RiskCo, waar ze jarenlang verantwoordelijk was voor het uitbestedingsbeleid. Verder werkte ze voor onder andere PGB Pensioendiensten, Kempen Capital Management, MN en de pensioenfondsen Vervoer en Medisch Specialisten. Gedurende haar loopbaan richtte Van den Berg zich onder meer op uitbestedingsbeleid, procesverbeteringen (ISAE) en DNB-onderzoeken.

In haar nieuwe rol gaat Van den Berg, die zich binnen Eraneos aansluit bij het 30-koppige pensioenteam, pensioenfondsen en -uitvoerders adviseren over digitale strategie, uitbesteding en compliance.

“In toenemende mate zijn pensioenvraagstukken over de jaren heen complexe IT-puzzels geworden”, zegt ze daarover. “Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe pensioensystemen of het op orde krijgen van AVG en informatiebeveiliging. Ik zie ernaar uit om de stap te zeten naar Eraneos en de praktijkervaring als C(F)RO in de financiële sector te kunnen delen.” 

Met circa 1.000 professionals, verspreid over kantoren in Nederland (250 medewerkers), Duitsland, Spanje en Zwitserland, helpt Eraneos opdrachtgevers binnen de zorg, overheid, financiële instellingen en de industrie.

Onlangs werd Eraneos uitgeroepen tot een van de leidende adviesbureaus van Nederland voor een breed scala aan specialisaties: van agile en IT-strategie tot sourcing en data science.