Weer dubbelcijferige groei voor RSM: +15% naar $8 miljard

10 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor het tweede jaar op rij heeft RSM – ‘s werelds op vijf na grootste accounting- en adviesnetwerk – dubbelcijferige groei weten te boeken.

2022 was een jaar met meerdere mijlpalen voor RSM. Zo lanceerde het kantoor een nieuwe strategie (‘2030 Global Strategy’), waarin het bedrijf zijn stevige ambities heeft opgetekend. Zo wil RSM tegen 2030 zijn verdubbeld.

RSM heeft reeds goede, eerste stappen gezet richting het realiseren van zijn strategische plannen. Zo werd vorig jaar een omzetgroei van maar liefst 15% gerealiseerd, het zelfde percentage als het jaar ervoor. Wederom was de Consulting-tak de beste presteerder voor RSM in termen van groei (+37%).

Global revenue of RSM

Wil RSM zijn verdubbeldoelstelling richting 2030 halen, dan moet het zeker vijf van de komende acht boekjaren ook met dubbele cijfers gaan groeien. Of fuseren met een van de middelgrote concurrenten in de markt, waarmee het (bijna) in een klap zijn target zou realiseren – een mogelijkheid waar ook “serieus naar wordt gekeken”, verklapte topvrouw Jean Stephens recent in gesprek met de Financial Times.

RSM staat in het overwegen van een dergelijke mogelijkheid niet alleen. Volgens de Financial Times nemen ook BDO en Grant Thornton de mogelijkheden voor een fusie met een andere speler onder de loep. Belangrijkste aanjager is EY, dat van plan is om zijn organisatie te gaan opdelen in twee afzonderlijke praktijken, een voor audit en een voor advies. Experts verwachten dat die stap de accountants- en consultancymarkt flink op zijn kop kan en zal zetten.

Groei over de hele linie

In 2022 wist RSM in elke regio groei van 10% of meer te behalen. Dit leidde tot – mijlpaal 2 – het doorbreken van de omzetgrens van $8 miljard. In Europa steeg de omzet met maar liefst 17%, in Noord Amerika met 14%. Latijns-Amerika en de Azië-Pacifische regio genoten de sterkste groei, met respectievelijk 26% en 19%, en in de laatstgenoemde regio werd voor het eerst de grens van $1 miljard doorbroken (mijlpaal 3).

Growth of RSM by area of practice“Bij RSM is het onze doelstelling om vertrouwen te geven in een wereld vol verandering. Onze snelle groei is toe te schrijven aan de inzet van onze professionals om klanten in 120 landen te helpen met het ontsluiten van waarde. Ondanks dat zij opereren in een omgeving van ongekende verandering en onvoorspelbaarheid”, geeft Stephens aan.

Nederland

RSM telt vandaag de dag 57.000 medewerkers in 120 landen. In Nederland heeft de accountants- en adviesorganisatie een omzet van meer dan €70 miljoen en ruim 650 medewerkers, werkzaam vanuit de vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Eindhoven, Heerlen, Hoofddorp, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

RSM Nederland wordt geleid door het viertal Leo van Wersch, Laura Bles-Temme, Rudolf Winkenius, en Bart Barendse.