RSM breekt door grens van $7 miljard en 50.000 medewerkers

20 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd accountancy- en advieskantoor RSM heeft in het afgelopen financiële boekjaar zijn personeelsbestand sterk uitgebreid. Met een groei van 16% bereikte het kantoor de mijlpaal van 50.000 medewerkers. Ondertussen doorbrak het ook voor het eerst in zijn geschiedenis de omzetgrens van $7 miljard.

Het kantoor verhoogde zijn omzet van $6,3 miljard naar $7,3 miljard. De sterke resultaten hebben RSM’s positie als ’s werelds vijf na grootste accountancy- en consultingnetwerk verder verstevigd.  

De consultancyactiviteiten vormden de belangrijkste aanjager voor de groei. De adviestak beleefde een omzetstijging van 38%, terwijl de business consulting-tak een stijging van maar liefst 128% kende. Deze enorme groei kwam vooral voort uit de toenemende vraag naar ondersteuning bij bedrijfstransformaties en procesverbetering, digitale expertise en supply chain-advies. De omzet uit de accountancyactiviteiten groeide met bijna 19% (vóór belastingen en audit).

Global revenue of RSM

“Het afgelopen jaar zagen wereldwijde bedrijven van iedere omvang zich geconfronteerd met veel onzekerheid en de door de pandemie versnelde veranderingen”, geeft Jean Stephens aan, de wereldwijde CEO van RSM International. “Voor bedrijven in het middensegment was dit een kans om de uitdagingen om te zetten in kansen en om agile, digital-first en doelgerichte manieren van werken te omarmen.”

Vanuit een geografisch perspectief vormde het Midden-Oosten de grootste groeiregio voor RSM, met een stijging van 23%, gevolgd door Europa en Noord-Amerika. In de Aziatisch-Pacifische regio groeide de omzet van RSM afgelopen jaar met 20%.

Wereldwijd werden vorig jaar meer dan veertig nieuwe RSM-kantoren geopend en rondde het kantoor ook een aantal overnames af, met onder meer belangrijke deals in Turkije, Duitsland en Nigeria.

Growth of RSMs divisions

De accountancy en consultancymarkt wordt wereldwijd nog altijd gedomineerd door de Big Four, die allemaal een omzet genereren van tenminste $32 miljard. Ter vergelijking: de nummer vijf in de markt, BDO, heeft een omzet van $11,8 miljard, terwijl de nummer zeven, Grant Thornton, een omzet draait van rond de $6,6 miljard.

In Nederland heeft RSM een personeelsbestand van ongeveer 450 professionals.