RSM betrekt nieuw duurzaam kantoor (Pharos) in Hoofddorp

02 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RSM heeft een nieuw kantoor betrokken in Hoofddorp. Het kantoor vervangt de voormalige kantoren in Haarlem en Oude Meer. 

Met ruim 560 medewerkers werkzaam door heel het land en tegenwoordig verspreid over negen kantoren, behoort RSM tot een van de grootste accountancy- en consultancykantoren van Nederland.

Afgelopen maand werden meer dan 100 collega’s officieel geïnstalleerd in het nieuwe kantoorgebouw Pharos, dat pal naast het NS-station van Hoofddorp gelegen is. Dit gebouw, dat recent een grootschalige herontwikkeling heeft ondergaan, bestaat uit een toren van achttien etages en is volgends vastgoedbeheerder Cairn Real Estate een van de duurzaamste kantoorpanden van ons land.

RSM betrekt nieuw duurzaam kantoor in Hoofddorp

Het gebouw geniet een lage CO2-footprint, onder meer door efficiënt energieverbruik, circulariteit en hergebruik van materialen. Zo is tijdens de renovatie zoveel mogelijk gekozen voor natuurlijke materialen, zoals bamboe en natuursteen, maar ook voor niet-giftige en biologisch afbreekbare lijmen, lakken en verven. 

Enkele voorbeelden: Het tapijt bestaat uit afgekeurde tegels (met weeffouten) en de geluiddempende bekleding van wanden in overlegruimten is vervaardigd uit restanten van gordijnstoffen. Ook is er aandacht voor gezonde voeding, relax-plekken en veel planten voor extra zuivere lucht.

Focus op verduurzaming

Voor RSM vormde het duurzame karakter van het gebouw een van de belangrijkste redenen voor het bedrijf om het nieuwe kantoor te betrekken. Rudolf Winkenius, bestuursvoorzitter en partner van RSM: “Deze verhuizing sluit aan bij RSM’s stap naar verdere verduurzaming. Het past in de overtuiging om bij jezelf te beginnen vóór je iets in de wereld wilt en kunt veranderen.” 

Wat ook meespeelde in de besluitvorming was dat de bundeling van de twee kantoren de samenwerking ten goede komt. “In Haarlem zaten collega’s verspreid over twee verdiepingen, nu zitten we met z’n allen – ook de collega’s van de Oude Meer – samen op 1 verdieping. We lopen nu toch wat makkelijker bij elkaar naar binnen, en dat verbetert de samenwerking”, aldus Hester Adema, Marketing & Communicatiemanager bij RSM.

Tegelijkertijd kunnen de RSM’ers genieten van een fikse upgrade in de faciliteiten. “Fijnere werkplekken en verschillende werk-community mogelijkheden. En ‘The Lighthouse’ (zoals de bovenste verdieping van de toren wordt genoemd) omvat onder meer een bar-lounge, boardroom, reload room, en presentatieruimten”, aldus Adema. Winkenius: “Dit sluit bij de behoefte binnen RSM om nieuwe vormen van samenwerking en sociale interactie te stimuleren.”

Op het kantoor in Hoofddorp werken collega’s van alle verschillende disciplines van RSM: audit, tax en consulting. Wel is het kantoor een ‘regionaal hoofdkantoor’ voor de Business Consulting-praktijk. Deze tak helpt klanten – vooral middelgrote organisaties en familiebedrijven op de nationale en internationale markt – met onder meer strategisch advies, organisatieverandering en verduurzaming.