Wereldwijde omzet van BDO stijgt met 15% naar $11,8 miljard

18 januari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met een omzetgroei van 15% heeft BDO heeft zijn positie als grootste ‘niet-Big Four’ verder weten te verstevigen.

Het accountants- en advieskantoor realiseerde in 2021 (het boekjaar loopt tot oktober 2021) een wereldwijde omzet van $11,8 miljard, goed voor een groei van 14,8% (gemeten in Amerikaanse dollars; met vaste wisselkoersen komt de groei uit op 10,8%). Vergeleken met 2020 is de omzet daarmee met zo’n $1,5 miljard gegroeid.

Hiermee is BDO mondiaal gezien het vijfde grootste accountants- en adviesbureau – weliswaar met flinke afstand op de Big Four (Deloitte, EY, KPMG en PwC), maar ook met een straatlengte voorsprong op achtervolgers naaste Grant Thornton en RSM.Wereldwijde omzet van BDO

In het afgelopen boekjaar wist BDO ook zijn personeelsbestand te vergroten naar ruim 97.000 professionals, een groei van 6,8%. Zij zijn werkzaam vanuit circa 1.700 kantoren in 167 landen overal ter wereld.

Het grootste deel van de groei van BDO in het afgelopen boekjaar was organisch. Daarnaast deed het bureau ook enkele niche-overnames. Zo werden in Noord-Amerika MBAF, DemandGen International en DVP Capital overgenomen.

Ook in Europa deed BDO enkele acquisities, waaronder die van ProExC in ons land en twee in België. De meest spraakmakende deal vond plaats in Finland, waar BDO het volledige team van concurrent RSM overnam.

De regio Noord- en Zuid-Amerika was het afgelopen jaar met 53% goed voor het leeuwendeel van BDO’s omzet, terwijl de EMEA-regio 35% van de omzet genereerde. De snelgroeiende Asia Pacific-divisie wist 12% van de totale omzet te behalen.

BDO Nederland

In ons land telt BDO 2.600 werknemers, die samen goed zijn voor een omzet van meer dan €290 miljoen. BDO Nederland heeft de cijfers voor boekjaar 2021 nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat de firma de groeireeks van de afgelopen vijf jaar heeft voortgezet.