BDO voegt ProExc toe aan management consultingpraktijk

29 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft adviesbureau ProExc overgenomen, waarmee het accountants- en advieskantoor een team van ongeveer vijftien consultants toevoegt aan zijn Advisory-praktijk.

“De overname past goed binnen onze strategische ambitie om onze positie in verschillende marktsegmenten vanuit BDO Advisory te versterken”, stelt René Nelis, de chief executive officer van BDO in ons land. “Met de komst van ProExc kunnen wij in onze markten onze positie verder versterken en onze klanten nog beter bedienen.”

ProExc werd opgericht in 2008 en heeft zich ontwikkeld tot een boutique speler gespecialiseerd in het ontwikkelen en implementeren van procesverbetering. Het adviesbureau heeft hiervoor een eigen methodiek ontwikkeld (de zogeheten ‘ProcessExcellence Methodiek’), die een raamwerk biedt ter ondersteuning van klanten bij het verbeteren van hun productiviteit, effectiviteit en de efficiency van hun bedrijfsprocessen.

BDO voegt ProExc toe aan management consultingpraktijkHet bedrijf uit Laren opereert vooral in het midmarket-segment en is actief in de zakelijke dienstverlening, (groot)handel, bouw en installatie, (maak)industrie en gezondheidszorg. Klanten waar de consultants succesvolle projecten hebben uitgevoerd zijn onder meer Aegon, Dijklander Ziekenhuis, Mammoet, Ricoh, Spie, TenCate, Van Lanschot en Xella.

“De kennis en achtergronden van de medewerkers van ProExc zijn divers en complementair aan de kennis in onze huidige Management Consulting-praktijk”, zegt Nelis.

Als onderdeel van de deal worden de oprichters van ProExc – Maarten Habermehl en Bart van Essen – partner binnen BDO Advisory. Ook alle adviseurs en stafmedewerkers maken de overstap naar BDO. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.

“BDO past als organisatie qua cultuur goed bij ons en heeft de slagkracht en omvang om een stevige groei te kunnen realiseren. Daarnaast kent de overname een groot complementair karakter. Dit gaat ons in staat stellen om onze gebundelde expertise aan een breder klantenareaal aan te bieden”, aldus Habermehl en Van Essen.

Voor BDO Nederland betreft het de eerste deal sinds het in oktober 2019 zorgadviseur Arteria Consulting overnam.