Nieuw BDO-bestuur: René Nelis, Leon Jansen en Maurice de Kleer

05 januari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie BDO heeft een nieuwe raad van bestuur aangesteld, bestaande uit René Nelis, Maurice de Kleer en Leon Jansen. 

De 55-jarige René Nelis volgt Dick den Braber op en is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij werkt sinds 1985 bij BDO en is vanaf 2004 partner. 

De nieuwe bestuursvoorzitter was in het verleden onder andere verantwoordelijk voor een gemengde praktijk van Audit & Assurance en Accountancy & Bedrijfsadvies en focuste vanaf 2016 op het begeleiden van bedrijfsopvolgingstrajecten bij met name familiebedrijven. Daarnaast was hij als Profit Center Manager onder meer verantwoordelijk voor de samenvoeging van de kantoren Amstelveen en Haarlem op de nieuwe locatie in Amstelveen.

René Nelis, Maurice de Kleer en Leon Jansen - BDO

Leon Jansen (51) was reeds per 1 september 2020 aangetreden als Chief Financial Officer en Chief Operations Officer (CFO en COO). Hij is sinds 2010 verbonden aan BDO als registeraccountant en partner, en maakte tot en met vorig jaar deel uit van het managementteam van Audit & Assurance.

De jongste bestuurder van het trio, Maurice de Kleer (49), is benoemd tot Chief Quality Officer (CQO). Hij volgt Erik Peeters op, die net als Den Braber bezig was aan zijn laatste benoemingstermijn als bestuurder. De Kleer is sinds 2005 werkzaam bij BDO als belastingadviseur. De afgelopen jaren was hij onder meer verantwoordelijk partner van de fiscale praktijk van BDO Haaglanden en praktijkleider belastingadvies. 

De nieuwe raad van bestuur benadrukt de focus op kwaliteit en de klant. “Bij BDO draait alles om mensen: BDO’ers, klanten en de samenleving. Als iets ons typeert, dan is het onze persoonlijke benadering. Klanten kiezen BDO vanwege de BDO’ers die onze organisatie vormen. Daarbij gaan wij altijd en overal voor topkwaliteit én de allerbeste klantrelatie.”

Met een omzet van €294 miljoen is BDO de nummer vijf in de Nederlandse accountancy- en auditmarkt. De Advisory-praktijk genereert een omzet van €34 miljoen.