Dick den Braber nieuwe bestuursvoorzitter van BDO Nederland

12 mei 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants en adviesorganisatie BDO heeft Dick den Braber per 1 mei 2016 benoemd tot voorzitter raad van bestuur. Den Braber volgt Reinder Brummelman op, die sinds 2008 bestuurder was bij BDO, waarvan ruim zes jaar als voorzitter.

Dick den Braber is sinds 1984 werkzaam bij BDO. In 1997 werd hij benoemd tot partner-aandeelhouder. In februari 2015 trad hij, samen met Erik Peeters, toe tot de raad van bestuur. Hij volgde destijds Hans Renckens op, en fungeerde als COO/CFO van de adviesorganisatie. Daarvoor was Den Braber werkzaam vanuit de BDO-praktijk in Dordrecht en bekleedde hij daarnaast diverse leidinggevende functies. Zo was hij geruime tijd verantwoordelijk voor de aansturing van een regio binnen BDO en was hij voorzitter van de selectiecommissie.

Reinder Brummelman, Dick den Braber, Erik Peeters - BDO

In zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter wordt Den Braber verantwoordelijk voor de strategie van BDO Nederland en de uitvoering daarvan. Zijn belangrijkste doelstelling is om BDO de komende jaren verder te laten doorgroeien naar een team van 2.500 professionals, goed voor een omzet van €300 miljoen. Momenteel telt BDO in ons land zo’n 2.150 medewerkers en een omzet van €230 miljoen. Den Braber treedt tevens toe tot de Global Board van het internationale netwerk van BDO, met meer dan 60.000 medewerkers in 150+ landen het vijfde grootste accountancy- en consultancynetwerk ter wereld.

De Raad van Bestuur bestaat naast Den Braber en Peeters ook uit Reinder Brummelman. Laatstgenoemde maakt sinds 2008 deel uit van het bestuur – hij neemt deze zomer afscheid van BDO, waar hij in totaal 28 jaar werkzaam was.