Erik Peeters en Dick den Braber nieuwe RvB leden BDO

11 februari 2015 Consultancy.nl

Erik Peeters en Dick den Braber zijn benoemd tot bestuurslid bij accountants- en adviesbureau BDO. Zij vervangen bestuursleden Hans Renckens en Bob Marks voor wie de bestuurstermijnen eind vorig jaar afliepen. Peeters zal binnen de Raad van Bestuur onder meer verantwoordelijk worden voor het marktsegment Familiebedrijven. Den Braber volgt Renckens op als COO/CFO.

Bestuurswissel BDO
In december 2014 liepen binnen BDO de bestuurstermijnen van Hans Renckens en Bob Marks af. Renckens fungeerde de afgelopen elf jaar als bestuurslid en vervulde zes jaar lang de rol van COO/CFO binnen het kantoor. Marks fungeerde twee termijnen van drie jaar als bestuurder binnen BDO. Renckens en Marks zullen hun lopende zaken afronden en hun portefeuilles en kennis overdragen aan de nieuw benoemde bestuursleden: Erik Peeters en Dick den Braber. De twee ervaren BDO professionals, respectievelijk sinds 1991 en 1984 werkzaam bij het kantoor, nemen plaats in de Raad van Bestuur die verder bestaat uit Jouke Jelgershuis Swildens en topman Reinder Brummelman.

BDO - Bestuursleden

Erik Peeters
Erik Peeters is sinds 1991 werkzaam bij BDO als fiscalist. In 1996 werd hij benoemd tot partner-aandeelhouder. Hij is de afgelopen jaren werkzaam geweest vanuit de BDO-vestiging in Breda en heeft daarnaast diverse functies vervuld als bestuurder/toezichthouder. Peeters wordt binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor het marktsegment Familiebedrijven. In de loop van het jaar zal hij samen met Reinder Brummelman, de verantwoordelijkheid voor de portefeuilles ‘mensen’ en ‘participantenzaken’ dragen. 

Dick den Braber
Dick den Braber is sinds 1984 werkzaam bij BDO als accountant. In 1997 werd hij benoemd tot partner-aandeelhouder. Hij is de afgelopen jaren werkzaam geweest vanuit de BDO-vestiging in Dordrecht en heeft daarnaast diverse nevenfuncties bekleed. Zo was hij geruime tijd verantwoordelijk voor de aansturing van een regio binnen BDO en was hij voorzitter van de selectiecommissie. Den Braber volgt binnen de Raad van Bestuur Hans Renckens op als COO/CFO. 

Reinder Brummelman (1957) is sinds 2010 de voorzitter van de Raad van Bestuur van BDO Nederland. Hij maakt ook deel uit van de Policy Board van BDO International. Brummelman werkt sinds 1980 bij BDO en heeft ruime ervaring als openbaar accountant van grote (internationale) ondernemingen. Jouke Jelgerhuis Swildens is sinds 1985 werkzaam in de accountancy en sinds 1990 bij BDO. Jelgerhuis Swildens heeft uitgebreide ervaring op het gebied van controle van jaarrekeningen en advisering van klanten zowel op nationaal als internationaal terrein. Hij is sparringpartner van Raden van Commissarissen en audit commissies.

Positieve flow
De nieuwe benoemingen komen in een periode waarin het goed gaat met BDO. Om te beginnen stond het kantoor eind vorig jaar in de top 10 ranking van meest aanbevolen corporate finance kantoren, uitgebracht door Management Team. Bovendien werd de consultancytak van het kantoor (BDO Consultants) in de Incompany 100 ranking benoemd tot beste consultancybureau van Nederland. En vorige maand nog benoemde het advieskantoor acht nieuwe partners benoemd.

Nieuws

Meer nieuws over