Wereldwijde omzet RSM groeit met 9% naar $6,3 miljard

16 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RSM heeft het afgelopen boekjaar wereldwijd een sterke groei doorgemaakt.

Het mondiale audit-, tax- en consultingnetwerk heeft bekendgemaakt dat zijn wereldwijde omzet het afgelopen boekjaar de grens van $6 miljard heeft doorbroken, een groei van 9% ten opzichte van vorig jaar. Ook heeft het zijn personeelsbestand in 120 landen uitgebreid naar 48.000 mensen. Hiermee heeft de specialist in het middensegment zijn omzet in de afgelopen vijf jaar met $1,6 miljard weten te verhogen.

Consulting was de best presterende service line van het bedrijf in boekjaar 2020. De adviespraktijk van RSM wist de sterkste omzetstijging te boeken, met een groei van 15%. De sterke groei werd gedreven door de vraag naar management en business advisory, IT-advies en risk management. In de afgelopen periode heeft RSM vooral zakelijke opdrachtgevers uit het middensegment mogen ondersteunen bij hun reactie op de pandemie, de reorganisatie van hun bedrijfsactiviteiten en de digitalisering van hun infrastructuur.

Wereldwijde omzet RSM groeit met 9% naar $6.3 miljardJean Stephens, Global Chief Executive Officer van RSM, laat weten: “2020 was een uitdagend jaar, maar onze groei weerspiegelt de wendbaarheid en veerkracht die we hebben getoond. In een tijd waarin bedrijven worden uitgedaagd om te transformeren, blijven we gefocust op het leveren van innovatieve, hoogwaardige diensten en oplossingen om onze klanten te helpen hun toekomst opnieuw vorm te geven.”

Ondanks de onzekere marktomstandigheden verwacht RSM zijn groei te zullen voortzetten. “We gaan 2021 in met een sterke positie”, aldus Stephens. “Dat gezegd hebbende, zijn we ons terdege bewust van het feit dat, net als geldt voor bedrijven overal ter wereld, er materiële gevolgen zullen zijn voor onze aangesloten kantoren, klanten en gemeenschappen vanwege de aanhoudende effecten van de pandemie.”

In Nederland heeft RSM een personeelsbestand van ongeveer 550 professionals.