RSM benoemt Bart Barendse tot COO en lid raad van bestuur

27 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RSM heeft Bart Barendse benoemd tot chief operations officer en lid van de raad van bestuur.

In zijn nieuwe rol wordt Barendse operationeel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het accountants- en advieskantoor. Bij RSM werken in Nederland ruim 600 professionals verspreid over acht vestigingen door het land.

Barendse krijgt onder meer de staffuncties HR, Finance, IT en Marketing & Communicatie onder zijn hoede, en is verder verantwoordelijk voor de vertaling van strategie naar uitvoering. “Ik heb enorm veel zin om samen met de collega’s de komende tijd te mogen bouwen aan de toekomst van RSM.”

Bart Barendse, Chief Operations Officer, RSM

De afgelopen vier jaar gaf Barendse leiding aan zijn eigen onderneming: Business Benefits Advisory. “Zeker door Covid-19 een spannende tijd, waarin ik een aantal mooie opdrachten mocht doen voor mijn opdrachtgevers.”

Toch miste hij verschillende aspecten van het consultancyvak. Eerder in zijn loopbaan werkte Barendse voor Accenture (eerste werkgever), Siemens (binnen de consultingpraktijk) en KPMG, waar hij ruim tien jaar werkzaam was en uitgroeide tot chief operations officer van KPMG Advisory. In deze rol was hij operationeel verantwoordelijk voor zo’n 1.000 consultants.

“Ik miste het teamwork, het klankborden, samen dingen oppakken, beleid maken en implementeren, geïnspireerd raken door mede-professionals en andere mensen mogen inspireren. En dus kwam het aanbod van RSM voor mij op het juiste moment.”

Barendse is het vierde bestuurslid van RSM, samen met Leo van Wersch, Laura Bles-Temme en Rudolf Winkenius.

Tijdens zijn gesprekken met het drietal en partners van RSM viel Barendse een aantal zaken op. “Ik sprak met hardwerkende professionals die staan voor kwaliteit en die hart voor de zaak, onze collega’s én voor de klant hebben. Mijn gevoel was meteen goed.”

“De medewerkers van RSM zijn professionals, die intrinsiek gemotiveerd zijn om hun werk goed te doen en succesvol te zijn. Dat in combinatie met een grote mate van professionele autonomie, het besef dat RSM tevens een professionele dienstverlener is met oog voor de menselijke component maakte dat ik in samenspraak de keus voor RSM heb gemaakt.”