Archipel Academy haalt Conclusion Learning Centers en Class aan boord

10 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Conclusion Learning Centers, een werkmaatschappij van Conclusion, vervolgt zijn koers onder de vleugels van Archipel Academy. De stap bouwt voort op een eerdere deal tussen de twee partijen.

Het in Zaltbommel gevestigde Archipel Academy heeft grote ambities. Het bedrijf wil uitgroeien tot een van de grootste partners voor learning & development in Europa.

Archipel Academy is actief in de hele leerketen, van het helpen opzetten van learning & development interventies (consultancy) en het faciliteren van leerjourneys (via een marktplaats met een aanbod van ruim 70.000 trainingen en een leermanagementsysteem) tot het beheer van de back-office processen.

Archipel Academy haalt Conclusion Learning Centers en Class aan boord

Archipel Academy is momenteel goed voor een bruto transactievolume van net boven de €100 miljoen. De ambitie: voor eind 2024 dit bedrag op te schroeven naar ruim €350 miljoen.

Zonder overnames wordt dit een bijna onmogelijke opgave, en topman Omar Zakaria Fouab (die het bedrijf in 2018 oprichtte) laat dan ook weten dat het bedrijf de komende jaren tussen de 5 en 10 overnames sluiten in zes strategische groeimarkten (Nederland, de DACH-regio, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Noord-Amerika).

Met Conclusion Learning Centers is inmiddels alweer de tweede deal in ons land gesloten, na eerder al Edubookers te hebben ingelijfd (tegelijk met het binnenhalen van een miljoeneninvestering).

Conclusion Learning Centers (ruim 30 medewerkers) is in ons land eigenaar van een van de meest gebruikte leermanagementsystemen binnen het publieke domein: Class.

Onder meer gemeente Den Haag en Auditdienst Rijk maken gebruik van Class. En per april gaan ook de circa 18.000 medewerkers van gemeente Amsterdam over op het Class leermanagementsysteem van Conclusion Learning Centers.

“Door het toevoegen van het Class Leerplatform versterken we onze positie in de overheidssector en zetten we weer een stap in de richting om de wereldwijd leidende learning marketplace te worden”, aldus oprichter en CEO Fouab.

“Voor zowel onze medewerkers als voor het leerplatform Class is het een mooie volgende stap om bij Archipel Academy verder te groeien en te ontwikkelen”, zegt Celine van Hulst, directeur Conclusion Learning Centers. “De markt is continu in beweging en de groei en ontwikkeling van Class vraagt om een vooruitstrevende strategie. Archipel Academy biedt onze klanten veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van learning services.”

Als onderdeel van de integratie wordt Conclusion Learning Centers binnen Archipel Academy omgedoopt tot een centre of expertise. Vanuit deze unit zullen de experts klanten helpen met vraagstukken over learning management systemen en implementatietrajecten.