Max van Ballegooijen kiest voor familiebedrijvenadviseur Gwynt

08 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Max van Ballegooijen heeft zich aangesloten bij Gwynt. Zijn ambitie? Het oplossen van strategische vraagstukken die spelen binnen familiebedrijven. Waarde toevoegen door gezamenlijk te werken aan een betere toekomst en duurzamer businessplan staat daarbij centraal.

Met de overstap naar het consultancybureau uit Esch blijft Max actief in de advieswereld. Hij werkte de afgelopen jaren voor branchegenoten Boer & Croon (managementadvisering) en GEP (supply chain en inkoop). “Het oplossen van strategische vraagstukken die spelen binnen organisaties is wat me drijft.”

Dat hij binnen de consultancy actief wilde blijven, stond voor Max dan ook vast. En hoewel hij het prima naar zijn zin had, leefde bij Max de ambitie om meer te werken met familiebedrijven en ondernemers. En dan vooral in de food- en retailsectoren. “Dan kom je al gauw uit bij Gwynt.”

Max van Ballegooijen, Gwynt“Ik heb altijd met veel plezier met en voor familiebedrijven gewerkt. Daar spelen andere dynamieken en belangen dan bij corporates. In de vorming van een strategie bijvoorbeeld, houd je sterk rekening met zaken als opvolging, familiebelang en maatschappelijke impact”, legt Max uit.

Bij Gwynt weten ze dat als geen ander. In 2022 hielp het adviesbureau 22 van de grote familiebedrijven in de Benelux met strategische trajecten en transformaties. “Familiebedrijven zijn bij elkaar goed voor maar liefst 70% van onze projecten en daar zijn we trots op”, aldus partner Bas van Eekelen.

In zijn nieuwe rol gaat Max helpen meebouwen aan thema’s als: strategie, performance management, groei, en business intelligence. Ook gaat hij zich bezig houden met vraagstukken op het gebied van ESG (environmental, social, governance), een onderwerp dat vandaag de dag steeds hoger op de agenda van bestuurders staat.

“In ons werk proberen we het outside-in perspectief te combineren met het inside-out perspectief. Vanzelfsprekend willen we waarde toevoegen door gezamenlijk met bedrijven te werken aan verbetering, tegelijkertijd staat een betere toekomst en duurzamer businessmodel centraal in de aanpak van Gwynt. Ook dat trekt me enorm aan bij Gwynt”, besluit Max.

Max van Ballegooijen rondde voorafgaande aan zijn loopbaan een master in zowel Financiële Economie als Ondernemingsrecht af, behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.