Deloitte en McKinsey sponsor van TEDxAmsterdam 2012

13 september 2012 Consultancy.nl

Adviesbureaus Deloitte en McKinsey & Company hebben zich in 2012 wederom aan TEDxAmsterdam verbonden als sponsor. Naast de twee adviesbureaus hebben ook KPN, ING, Liander, Shell en Philips toegezegd TEDxAmsterdam te ondersteunen.
 
TEDxAmsterdam vindt dit jaar voor de vierde keer plaats op 30 november in de Stadsschouwburg van Amsterdam.
 
De TEDxAmsterdam Award wordt dit jaar nog grootser georganiseerd ten opzichte van voorgaande jaren. TED staat voor ideas worth spreading, en TEDxAmsterdam is sinds 2010 via de TEDxAmsterdam Award bezig met het ideas worth doing programma waarin ideeën niet alleen gedeeld worden, maar ook ondersteund worden in de realisatie. Dit jaar streeft TEDxAmsterdam ernaar om innovatie in Nederland naar een hoger niveau te tillen door samen met haar partners innovaties te delen, van elkaar te leren en zo de innovaties te verbeteren.
 
Deloitte: innovatie partner
“De samenwerking met Deloitte is erg waardevol omdat Deloitte als innovatie partner de top ideeën ondersteunt om hun inzendingen aan te scherpen en te verbeteren in aanloop naar de selectie van de top 10 inzendingen” aldus Jasper de Valk, manager partnerships bij TEDxAmsterdam.
 
McKinsey: kennis partner
De strategie consultant heeft zich verbonden als kennis partner: “De kennis en het netwerk vanuit McKinsey & Company en de Max Geldens Stichting, die zich hard maakt voor maatschappelijke vernieuwing, is erg nuttig voor de deelnemers aan de Award competitie. Zo helpt het hun bij het van de grond krijgen van de ideeën” zegt de Valk.
 
Simulcast events
Naast ondersteuning van het TEDxAmsterdam Award traject gaat Deloitte simulcast events organiseren op 30 november, waardoor de TED talks een nog groter publiek bereiken. Dit biedt het adviesbureau de mogelijkheid om hun medewerkers en netwerk te inspireren en de TED sprekers een nog groter podium om hun ideeën te delen.
 
McKinsey is ook actief betrokken bij TEDxAmsterdamED, het eerste TEDx event in Nederland rondom educatie wat op 27 September georganiseerd wordt. Deloitte is op haar beurt via de Fair Chance Foundation verbonden aan TEDxYouth@Amsterdam wat op 17 november plaats vindt.
 
Over TEDx Amsterdam
TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is van een 4-daagse conferentie in Californie (1984)  gegroeid naar een platform met meerdere initiatieven waar de grootste denkers van de wereld hun idea worth sharing delen via een TED talk van maximaal 18 minuten. De TED talks worden vervolgens via TED.com gepubliceerd en bereiken zo een miljoenen publiek. In 2009 is TED gestart met het TEDx programma, waarbij locale zelfstandig georganiseerde events mensen bij elkaar brengen om de TED ervaring te delen. TEDxAmsterdam is in dat jaar gestart met haar eerste event en is tegenwoordig een van de grootste TEDx events op de wereld met meerdere side-events waaronder TEDxAmsterdamWomen, TEDxAmsterdamED, TEDxYouth@Amsterdam en de TEDxAmsterdam Award.

Nieuws

Meer nieuws over