Ecorys consortium wint EU raamwerkcontract van 8 mln

16 augustus 2012 Consultancy.nl

Een consortium van Europese adviesbureaus, onder leiding van Ecorys, heeft het EU-raamwerkcontract ‘Industriële concurrentiekracht en Marktprestaties’ van de DG Ondernemingen en Industrie (ENTR) gewonnen. Het contract loopt van mei 2012 tot en met mei 2016 en heeft een waarde van €8 miljoen.
 
Het consortium won de bid mede door de goede relatie tussen de DG en het Nederlandse adviesbureau uit Rotterdam. Ecorys was eerder van 2007 tot en met 2011 de uitvoerende partij voor het raamwerk-contract rond sectorale concurrentiekracht studies van DG Ondernemingen en Industrie.
 
Strategisch en economisch onderzoek
Binnen het raamwerkcontract zullen de adviesbureaus, in opdracht van een of meerdere landen van de Europese Unie, strategische en economische onderzoeken uitvoeren. Voorbeelden zijn strategische beleidsadviezen, markt-onderzoek en vergelijkend onderzoek naar hoe de Europese Unie industrie het doet ten opzichte van andere regio’s in de wereld. Sinds de start van het contract zijn al vijf studies uitgezet en begonnen:
- onderzoeken rond industriële afvalproducten en grondstoffen
- studie naar nationale staatssteun voor innovatie en stimuleren van het MKB
- onderzoek naar ondersteunende diensten voor MKB bij internationaal zakendoen
- onderzoek naar internationale marktverstoring op het gebied van Key Enabling Technologies
- studie naar de industrie rond luxe goederen
 
Consortium
Naast hoofdaanemer Ecorys maken de volgende bedrijven deel uit van het consortium: Cambridge Econometrics, IDEA Consult, CESifo, Danish Technological Institute, WIIW (Vienna Institute for Economic Studies), en Euromonitor. Projectdirecteur wordt Jan Maarten de Vet van Ecorys Nederland.

Nieuws