Menno Kooistra leidt ESG Advisory portefeuille van KPMG

31 januari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft per 1 januari 2023 Menno Kooistra benoemd als leider van zijn ESG Advisory-portefeuille.

Kooistra wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de adviesactiviteiten rondom KPMG’s ESG-propositie. Deze propositie richt zich vooral op thema’s als ESG-strategie, het beheersen van klimaatrisico’s, het bouwen van duurzame en ethische supply chains, circulaire economie, ESG in deals en financiële transacties, evenals diversiteit, gelijkheid en inclusie.

“Het is onze ambitie om de leidende firma te zijn op ESG. Ik ben blij dat we Menno aan boord hebben voor het verwezenlijken van deze ambitie”, aldus Edwin Herrie, Head of Advisory en lid van de Raad van Bestuur van KPMG. 

Menno Kooistra, Head of ESG Advisory, KPMG

Kooistra brengt bijna dertig jaar aan ervaring mee naar zijn nieuwe rol, waarvan hij zo’n 25 jaar heeft doorgebracht in het consultancylandschap. Eerder in zijn loopbaan was hij partner bij EY, vice president binnen de consultingtak van CGI (en lid van het Management Committee), en was hij acht jaar werkzaam bij Deloitte (waar hij zijn loopbaan startte).

Meer recent vervulde hij leidende rollen bij Rabobank, waaronder die van Chief Technology & Operations Officer bij de Rabo Carbon Bank. “Door zijn ruime ervaring als consultant, commissaris en bestuurder vervult hij een zeer complete adviesrol”, aldus Herrie.

Kooistra zal nauw samenwerken met andere experts binnen KPMG die zich op ESG richten, zoals accountants en belastingadviseurs. De organisatiebrede ESG-dienstverlening wordt geleid door KPMG-veteraan Ubbo van Zessen, die al zo’n 25 jaar werkzaam is bij het kantoor, binnen de audit-divisie.

Bij KPMG in Nederland werken meer dan 3.800 professionals. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amstelveen.