Mathilde Corsten en Marie-Fleur Lobry bestuurders van B&A

26 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

B&A heeft het duo Mathilde Corsten en Marie-Fleur Lobry aangesteld als nieuwe bestuurders.

Het tweetal volgt José ten Kroode en Oscar Papa op, die beiden zo’n twintig jaar aan het roer stonden van het advies- en onderzoeksbureau. Per eind vorig jaar zwaaiden zij af in verband met het bereiken van hun pensioengerechtigde leeftijd.

“We zijn buitengewoon blij dat Mathilde en Marie-Fleur ons als nieuwe bestuurders opvolgen”, aldus Ten Kroode en Papa. Dit duo bevat een juiste mix aan bestuurlijke en inhoudelijke ervaring, frisse blikken en kennis over het werkveld en B&A.”

Mathilde Corsten en Marie-Fleur Lobry - B&A

Corsten en Lobry werden na een uitvoerig proces (begeleid door Leeuwendaal) verkozen door de raad van commissarissen van B&A – deze bestaat uit Wim Kooijman (voorzitter), Henk van der Stelt en Renko Campen. Het managementteam en de ondernemingsraad van het bureau toonden zich ook verheugd over de komst van de twee topvrouwen.

In hun nieuwe rol leiden Corsten en Lobry meer dan 300 professionals. B&A levert advies en onderzoek, en is via verschillende labels betrokken bij de uitvoering van beleid binnen het sociaal domein (denk aan onderwerpen als werk & inkomen, jeugd, welzijn & participatie en zorg).

“B&A bestaat al meer dan 30 jaar en is uitgegroeid tot een schitterende organisatie met prachtige projecten, deskundige en zeer betrokken collega’s en met volop mogelijkheden voor een mooie toekomst. Ons werk is dynamisch en heeft vele uitdagingen, ook bestuurlijk. Ik kijk ernaar uit om deze samen met Marie-Fleur vol overtuiging en met enthousiasme aan te gaan”, laat Corsten weten.

Met Mathilde Corsten haalt B&A een goede bekende aan boord. Sinds 2016 is ze werkzaam voor het bureau, eerst als directeur WMO en de afgelopen twee jaar als directeur van het Buurtteam Amsterdam Zuidoost.

Marie-Fleur Lobry is extern aangetrokken. De afgelopen jaren gaf ze als directeur-bestuurder leiding aan Reos en Mind@Work, adviesbureaus binnen het sociaal domein. “Ik ben er trots op dat ik straks bij B&A aan de slag ga. Het werkveld en de missie van de organisatie passen goed bij mij en de ervaring die ik eerder opdeed.”

"Vanwege de brede dienstverlening van B&A zie ik veel potentie voor de toekomst. Gezien de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen is het werk van B&A relevanter dan ooit. Ik kijk ernaar uit om mij daar, samen met Mathilde, voor de volle 100% voor in te zetten", sluit Lobry af, die formeel per 1 maart 2023 aan haar nieuwe rol begint.