B&A-bestuurders José ten Kroode en Oscar Papa met pensioen

01 december 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Er is een wisseling van de wacht aanstaande in de top van adviesbureau B&A. Na meer dan twintig jaar aan het roer dragen José ten Kroode en Oscar Papa binnenkort het stokje over aan een nieuwe lichting bestuurders.

Beide bestuurders kwamen eind jaren 90 aan boord bij het adviesbureau, en gaven in deze periode leiding aan de groei en verdere professionalisering van B&A.

De meer dan 300 professionals van het Haagse bureau helpen opdrachtgevers in het publieke domein met onderwerpen op het snijvlak tussen werk & inkomen, jeugd, welzijn & participatie en zorg. B&A levert advies en onderzoek, en is via verschillende labels betrokken bij de uitvoering van beleid binnen het sociaal domein.

José ten Kroode en Oscar Papa, B&A Advies

“Het was een geweldige tijd om aan het roer te staan van deze schitterende organisatie”, laten Ten Kroode en Papa weten. “Een mooie vitale club met deskundige en bevlogen collega’s die ook in de toekomst nog veel goeds gaat doen en voor veel mensen een positief verschil gaat maken.”

“Onze ruim 20-jarige ervaring als onderzoeks- en adviesbureau en onze ruim 10-jarige ervaring als uitvoeringsorganisatie, maakt ons uniek. Gezien onze leeftijden is het een goed moment om afscheid van B&A te nemen”, aldus de twee vertrekkende bestuurders.

B&A laat in een persverklaring weten dat het een procedure is gestart om geschikte opvolgers te vinden. Het bureau verwacht begin 2023 een nieuw tweekoppig bestuur te hebben geïnstalleerd. Daarbij laat B&A zich op werving- en selectievlak bijstaan door Leeuwendaal.

Dit proces wordt overzien door de raad van commissarissen van B&A. Deze bestaat uit Wim Kooijman (voorzitter), Henk van der Stelt en Renko Campen.

“De komende maanden zetten we ons maximaal in om het stokje aan een nieuw bestuur over te dragen”, besluiten Ten Kroode en Papa.