GGZ inGeest kiest partners voor digitalisering zorglogistieke processen

17 januari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

GGZ inGeest, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, heeft Bizzomate en Tacstone ingeschakeld om te helpen met het digitaliseren en optimaliseren van de zorglogistieke processen. De oplossing zal gebruikmaken van het Mendix low-codeplatform.

Met locaties in de regio Amsterdam, Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp en Bennebroek is GGZ inGeest een van de grotere ggz-instellingen van Noord-Holland. GGZ inGeest levert psychiatrische zorg op maat aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. De hulp is divers: van een gesprek met een psycholoog of psychiater tot crisisopvang en langdurige opname en behandeling.

In de komende jaren krijgt GGZ inGeest naar verwachting te maken met een toename in het aantal cliënten dat geestelijke gezondheidszorg nodig heeft. Met behulp van digitalisering wil de instelling optimaal voorbereid zijn op deze toename. Tegelijkertijd ziet GGZ inGeest in technologie de ideale manier om processen te verbeteren en te stroomlijnen.

GGZ InGeest kiest partners voor digitalisering zorglogistieke processen

Samen met BizzomateTacstone Technology en Mendix is een project opgestart voor het digitaliseren van het gehele zorglogistieke proces. Dit omvat processen rond de instroom, planning, doorstroom en uitstroom van cliënten, maar ook de werkstromen die behandelaars gebruiken voor hun dienstverlening en de afhandeling van de zorgadministratie.

Efficiency verbeteren

Klaas Nieuwhof, ICT directeur van GGZ inGeest, zegt over het project: “Digitalisering speelt een belangrijke rol in het omvangrijke verbetertraject dat we binnen onze instelling in de komende twee jaar gaan uitrollen. Door te investeren in backoffice-applicaties, scheppen we de ideale randvoorwaarden om de doorlooptijd van cliënten te verlagen en de efficiency van onze organisatie in de komende jaren aanzienlijk te verbeteren.”

Mendix zal het low-codeplatform leveren waarop nieuwe applicaties zullen worden gebouwd. Tacstone zal RPA-oplossingen verzorgen die ingezet zullen worden voor het automatiseren van taken. In de eerste fase van het project richt Tacstone zich op het automatiseren van het inschrijvingsproces van cliënten, zodat deze repetitieve, foutgevoelige taken niet meer handmatig hoeven te worden uitgevoerd en tijd wordt bespaard.

Bizzomate is inmiddels gestart met de bouw van een applicatie om de intake van nieuwe cliënten te digitaliseren. Deze applicatie biedt workflow-ondersteuning en maakt taakgericht werken mogelijk voor de zorgadministratie van in totaal zo’n 1.000 medewerkers. Hiermee wordt een betere en efficiëntere planning van de geestelijke gezondheidszorg mogelijk en worden de wachttijden voor cliënten verkort.

Joppe van Gisbergen, partner bij Bizzomate: “Het vergt daadkracht en visie om in een traditionele omgeving als de zorg niet te kiezen voor een kant en klaar product maar voor flexibele maatwerkoplossingen op basis van Mendix low-code en RPA. Wij hebben er erg veel zin in om dit uitdagende traject samen met het team van GGZ inGeest op te pakken.”

Mark de Poorter, partner bij Tacstone: “Onze RPA-oplossingen gaan de komende twee jaar veel handmatige taken automatiseren. Medewerkers in de backoffice, maar ook behandelaars zijn daardoor straks minder tijd kwijt aan saaie repetitieve en tijdrovende taken en kunnen zich concentreren op de kerntaak van inGeest: het leveren van de beste geestelijke gezondheidszorg!”