Limburgse Mendix-specialist Bizzomate betreedt Duitse markt

15 juni 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-adviesbureau Bizzomate slaat zijn vleugels uit naar Duitsland. De nieuwe vestiging in Aken is het vierde kantoor van het bedrijf.

Sinds de oprichting in 2012 specialiseert Bizzomate zich in het bouwen en implementeren van software-oplossingen op het low-code platform van Mendix. Het Limburgse bureau bestaat vandaag de dag uit rond de 50 IT-adviseurs, -architecten, -designers en -analisten.

Na vestigingen in Valkenburg, Dordrecht en Amsterdam betekent de opening van de Duitse vestiging voor Bizzomate de eerste stap naar het buitenland.

Bizzomate opent een kantoor in Aken, Duitsland

Marc Gelissen, oprichter en CEO van Bizzomate, zegt over de internationale ambities: “We zien dat de vraag naar low-code in Europa stijgt. In Nederland zijn we daarin voorlopers, en nu neemt ook de interesse in Duitsland sterk toe. Dit opent veel deuren bij bedrijven in ons buurland. Uitbreiding naar Duitsland is voor ons dan ook de logische volgende stap, gezien onze tien jaar ervaring op het gebied van low-code.”

Bizzomate richt zich in eerste instantie op bedrijven uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Gelissen: “De economie van Noordrijn-Westfalen is net zo groot als die van Nederland en er zijn veel ‘hidden champions’ actief. Deze nichebedrijven groeien sterk, zijn internationaal georiënteerd en veelal Europees of wereldwijd marktleider in hun segment. Ook deze bedrijven moeten de volgende stap zetten met het optimaliseren van hun IT-infrastructuur, en daar ligt onze expertise.”

Door zich te vestigen in het centrum van Aken hoopt Bizzomate IT-talent van de hoog aangeschreven technische universiteit RWTH aan te trekken. “Als je daarbij nog bedenkt dat je vanuit onze locatie in Valkenburg met een half uur in Aken bent is de keuze gemakkelijk gemaakt. Zo kunnen collega’s uit die vestiging ook eens een project in Duitsland uitvoeren en andersom”, besluit Gelissen.